mem iş teklifini kabul edecek mi? - Son Dakika
Güncel

mem iş teklifini kabul edecek mi?

mem iş teklifini kabul edecek mi?

Siya Mem û Zin heyecan dolu 25. bölümü ile bu akşam 20.15'de TRT6 ekranlarında.

12.11.2012 14:23

TACDİN SİTİ'NİN CAFE AÇMASI İÇİN NE YAPACAK?

NASIR'IN SUÇSUZLUĞU KANITLANACAK MI?

1650-1707 tarihleri arasında yaşayan Kürt şairi Ahmed-i Hani'nin ünlü aşk destanı 'Mem û Zîn'den esinlenilerek televizyona uyarlanan ve Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe Drama dizisi olan Siya Mem Û Zin'in, TRT6 ekranlarındaki bu akşam 20.15'deki 25. bölümünde heyecan devam ediyor.

İş görüşmesine giden Mem aldığı teklif karşısında kafası karışır. Mem bir yandan ailesini yalnız bırakmak istemez bir yandan onlara zor durumda yardımcı olmak ister. Mem iş teklifini kabul edecek mi?

Zin, Doktor Ferman'a aralarından bir şey olamayacağını söyler. Ancak Ferman'ın Zin'den vazgeçmeye niyeti yoktur, arkadaş olarak görüşmeye devam ederler. Doktor Ferman ile Zin'i beraber gören Mem ne yapacak?

Siti cafe açma planları yapar. Tacdin gizlice Siti'ye ortak olmak için girişimlerde bulunur. Siti Tacdin'in kendisine ortak olmak istediğini öğrenecek mi?

Beko, Mir Ağa'dan habersiz borcundan dolayı Nasır'ı sıkıştırır. Konakta hırsızlık olur. Polis yaptığı aramada Nasır'ın tesbihini bulur. Nasır'ı polis gelip evinden alır. Mem babasının polis tarafından götürüldüğünü görür. Nasır'ın suçsuzluğu ispatlanabilecek mi?

Seyirci, tüm bu soruların cevabını bu akşam yayınlanacak heyecan dolu 25. bölümde bulacak.

Bir aşk hikâyesi…

Malatya'nın Arapgir İlçesinde çekilen Siya Mem-u Zin feodalitenin kıskacında bir aşkın hikâyesini anlatıyor. Hani'nin 1694 yılında tamamladığı eser adını 1450'de Cizre'de yaşanmış aşk hikâyesinin erkek kahramanı olan Mem ve onun sevgilisi olan Zîn'in isimlerinden alıyor. Hani, eserinde dönemin sosyo kültürel, siyasi ve günlük yaşamına, gelenek ve göreneklerine dair motifler de barındırıyor.

Ahmet Hani'nin ünlü eseri Mem-u Zin Kültür Bakanlığı'nın Kürtçe'den Türkçe'ye çevirtip yayınladığı ilk eser olma özelliğine de sahip.

İzleyici dizide aşk, dürüstlük, şefkat ve iyiliği buluyor

ANB Yapım tarafından hazırlanan, yönetmenliğini ise Yusuf Güven'in yaptığı dizinin başrollerini Cem Kurtoğlu, Süleyman Karadağ, Bilal Akif Yörük, Yaprak Durmaz, Aysun Güven, Özlem Maden, Cengiz Toprak paylaşıyor. Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olma özelliğine sahip Siya Mem-u Zin dizisi, pazartesi akşamları TRT6 ekranlarında seyircisiyle buluşuyor. Dizide Mem İstanbul'da mühendislik okuyan bir genç, Zin ise eğitimli, at binen, piyano çalan bir ev kadını. Seyirci bu dizi de MEM'de doğruluğu, dürüstlüğü, aşkı; Zin'de şefkati, fedakârlığı, asiliği; Tacdin'de dostluğu, mertliği, kardeşliği; Siti'de ise yardımseverliği, iyiliği ve merhameti buluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel mem iş teklifini kabul edecek mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement