Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: "Biz Kazanımların Adresiyiz, Onlar Kaybedenler Kulübü" - Son Dakika
Güncel

Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: "Biz Kazanımların Adresiyiz, Onlar Kaybedenler Kulübü"

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Memur-Sen’in kazanımlarını itibarsızlaştırmak isteyenlere, “Biz kazanımların adresiyiz, onlar kaybedenler kulübü. Biz vaat değil icraat sendikacılığı yaparken, onlar sadece fitne üretiyor” dedi.

22.10.2015 11:09

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Memur-Sen'in kazanımlarını itibarsızlaştırmak isteyenlere, "Biz kazanımların adresiyiz, onlar kaybedenler kulübü. Biz vaat değil icraat sendikacılığı yaparken, onlar sadece fitne üretiyor" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen'in "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" sloganıyla 81 ilde düzenlenen İl Buluşmaları kapsamında bu kez Adıyaman'da teşkilat ve üyelerle bir araya geldi. Hisar Salonu'nda yapılan buluşmada konuşan Yalçın, önemli açıklamalarda bulundu. Memur-Sen'in kazanımlarını her fırsatta hedef alanlara tepki gösteren Yalçın, "Toplu sözleşmede masaya çakılı kalanlara rağmen 213 kazanım elde ettik. Basına verdiği fotoğrafla perişan olanlar şimdi fitne üretme peşinde. biz emeğin ve ekmeğin, onlar kaos ve karmaşanın peşinde. Biz kazanımların adresiyiz onlar kaybedenler kulübü... Biz vaat değil icraat sendikacılığı yapıyoruz. 9 yıl masaya oturdular, ama ilaç niyetine bir tane kazanım elde edemediler. Bunun hırsı olacak ki; dün masadan eli boş dönenlerin 213 kazanımı duyunca dili çok dönmeye başladı. Memur-sen varsa özgürlük, kazanım, cesaret var demektir. Memur-Sen varsa bu ülke korku tünelinden çıkar, Türkiye'ye kurulan bütün tuzaklar tarihin çöp sepetine gider" diye konuştu.

Konuşmasında "istikrar" vurgusu yapan Yalçın, "3. Dönem Toplu Sözleşmelerde elde edilen mali ve sosyal haklar da dahil olmak üzere 13 yıldır üretilen sosyal ve sessiz devrimlerin sırrı istikrardır. Bu kazanımlardan geri dönülmemesi ve yeni kazanımların sürmesi için siyasal ve ekonomik istikrarın sürmesi ve toplumsal barışın devam etmesi gerekmektedir" dedi.

"TERÖRE VE VESAYETE ASLA GEÇİT VERMEYİZ"

Memur-Sen'in her platformda terörün karşısında olduğunun altını çizen Yalçın, Milli İrade Platformu olarak İstanbul'da, Memur-Sen öncülüğünde Diyarbakır'da 600 STK ile bir araya gelerek açıklama yapıp, Ankara'da "Teröre hayır, kardeşliğe evet" yürüyüşünde tüm toplumsal kesimleri bir araya getirdiklerini hatırlattı. Yalçın, "Biz sorumluluk alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Ebedi kardeşliğimiz için elimizden geleni yapacağız. Vesayet ve terörün tek amacı ülkeye zarar vermek ekonomiyi yerle bir etmektir. Onun için dik duracağız, kardeşliğimize sahip çıkacağız, irademizi hedef alanlara hep birlikte "biz diz çökmeyeceğiz" diyeceğiz. Milletin egemenliğini çalmak isteyen küresel aktörlerin oyunlarını bozup, vesayet iklimini tekrar hakim kılma çabalarına izin vermeyeceğiz" dedi.

"HERKES KAZANDI"

Toplantıda konuşan Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ise, 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde elde edilen kazanımlar hakkında konuştu. Memur-Sen'in kararlı bir duruş ortaya koymasıyla bugüne kadarki en iyi toplu sözleşmeye imza atıldığını vurgulayan Tufanoğlu, "Sosyal kazanımlar rekor seviyeye ulaştı. Kazanımlarımızla sadece toplu sözleşme tarihine değil çalışma hayatına damgamızı vurduk. Kamu görevlilerinin zaferiyle sonuçlanan 3. Dönem Toplu Sözleşmesi'yle 2016 yılı için yüzde 6+5, kümülatif ise yüzde 11.3, 2017 yılı için yüzde 3+4 kümülatif ise yüzde 7.12 zam alarak enflasyon canavarının başını ezdik. Bu iki yıllık bazda yüzde 19.2 zam demek oluyor" dedi.

"HEDEFİMİZ 1 MİLYON ÜYE"

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz de, "Adıyaman sendikacılığın başkentidir. geçmişte yapılan hizmetlerin üzerine yenilerini ekliyoruz. Şimdi bu bayrağı daha ileriye taşıma hedefindeyiz. Yeni hedefimiz ise 1 milyon üyedir. Bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Programa AK Parti Adıyaman milletvekilleri ve milletvekili adayları Adanan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, Memur-Sen Adıyaman Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-Sen'e bağlı sendikaların il ve ilçe başkanları, Memur-Sen üyeleri ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Adıyaman il yönetimiyle birlikte birçok ziyarette bulundu. Yalçın ve beraberindeki heyet, Vali Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü'yü makamında ziyaret etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: 'Biz Kazanımların Adresiyiz, Onlar Kaybedenler Kulübü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement