MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

"Peygamberimiz'in masum ve mübarek torunuyla; karakol basan, Mehmetçik katleden Seyit Rıza ve adamlarını aynı görmek, Hazreti Hüseyin'in aziz ruhuna hakarettir"

12.11.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dersim olaylarına ilişkin açıklamasına tepki göstererek, "Peygamberimiz'in masum ve mübarek torunuyla; karakol basan, Mehmetçik katleden Seyit Rıza ve adamlarını aynı görmek, Hazreti Hüseyin'in aziz ruhuna hakarettir" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, devletin asli ve birinci görevinin kamu düzeninin sağlamak olduğunu, ancak iktidarın, yol kesen, vergi toplayan, infaz yapan unsurlara karşı, çözüm sürecine halel gelmesin diye göz yumduğunu iddia etti.

Kamu düzeninin çözüm sürecine feda edildiğini öne süren Yeniçeri, hükümetin bu konuda zafiyet içinde olduğunu savunarak, "Ülkede düzeni, yasaların gücüyle değil üçüncü şahısların himmetiyle sağlamaya çalışanlar, her şeyden önce kendi varlıklarını tartışmaya açmış olurlar" diye konuştu.

Dersim tartışmasına da değinen Yeniçeri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu olayı "modern Kerbela" olarak tanımlamasının, "provokasyon" olduğunu ileri sürdü. Yeniçeri, "Kerbela, Kerbela'dır. Klasik ya da modern Kerbela yoktur. Peygamberimiz'in masum ve mübarek torunuyla; karakol basan, Mehmetçik katleden Seyit Rıza ve adamlarını aynı görmek, Hazreti Hüseyin'in aziz ruhuna hakarettir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Çerkez Ethem ile ilgili açıklamasını da değerlendiren Yeniçeri, Atatürk ve Çerkez Ethem üzerinden Çerkez-Türk karşıtlığı yaratılmak istendiğini savundu.

Manisa'nın Soma ilçesinde yapılması planlanan termik santral nedeniyle zeytin ağaçlarının kesilmesine karşı tepkilere değinen Yeniçeri, zeytin ağacının barışın simgesi olduğunu, zeytin ağacı karşıtlığının barış karşıtlığı olduğunu ifade etti. Hükümetin bu konudaki tutumunu da eleştiren Yeniçeri, insanlığın tarih boyunca zeytinden, ağaçtan ve barıştan rahatsız olmadığını kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement