MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan Suriye Uyarısı - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan Suriye Uyarısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural\'dan Suriye Uyarısı

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Türk halkının yüzde 71.5'inin Suriye'ye yapılacak askeri müdahalede Türkiye'nin yer almasını istemediğini söyledi.

05.09.2013 15:58  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Türk halkının yüzde 71.5'unun Suriye'ye yapılacak askeri müdahalede Türkiye'nin yer almasını istemediğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair ortada bir Birleşmiş Milletler (BM) Raporu olmamasına ve Rusya'nın bu silahları Suriye'deki muhaliflerin kullandığına dair yüz sayfalık bir rapor hazırlayıp bunu BM yetkililerine göndermesine karşın Türk Hükümeti'nin Suriye'ye müdahaleyi savunması ve Başbakanın 'Her türlü koalisyona varız' şeklindeki açıklamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

MHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda konuşan Oktay Vural, "ABD önderliğinde yine bir ameliyat masası kuruyorlar. Maalesef bölgemizde etnik ve mezheplere dayalı bir senaryo uygulanmak istenmektedir" dedi. Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı G-20 Zirvesi'nde Suriye'ye müdahale yerine kimyasal silah kullanımını engelleyecek diplomatik atak başlatabileceğini söyledi.

Vural, şöyle konuştu: "Enerji kaynaklarına nüfuz etmek ve İsrail'in güvenliğini sağlama. Türkiye böyle bir senaryonun maalesef taşeronluğunu yapmaktadır. Özellikle 11 Eylül 2011 İkiz Kule terör saldırısı sonrasında oluşan paradigmalar ve sonra AKP'nin iktidara gelmesini sağlayan dinamiklerinin amacı çok açık ve net ortaya çıkmıştır. Milli devletimiz AKP ile hedef durumunda. PKK açılımının gayesi uluslararası taleplere göre şekillenmiş bir işbirliği devlet. Bu senaryonun nihai amacı bir Kürdistan inşa etme projesidir. AKP'nin uyguladığı politikaların amacı, BOP ekseninde bu coğrafyayı etnik ve mezheplere göre yeniden şekillendirmek. BM Raporu somut delillerle ortaya konulmalıdır. Sağlam ve somut delillerle ortaya konulmasını sağlamalıdır Başbakan. Rusya bugün bir rapor yayınlamıştır. Bu raporda kimyasal silahların muhalefet tarafından kullanıldığına dair raporları BM'ye sunmuştur. Acaba Başbakanın çok gönüllü olması, önceden peşin hüküm vermesi, somut delilleri beklemeden, bir hüküm icra edilmesini istemesi muhaliflerin kimyasal silah kullanmış olabileceği gerçeğinden kaçmak için olduğu sorusunu da gündeme getirir. Öyleyse çok vahim bir durumla karşı karşıyayız. Senin aldığın kararların bedelini millet ödeyecek. İhtiras, kin ve nefretle hareket edilemez. Türkiye'nin menfaatlerini gözönüne almalısın. Rusya ve İran'ı içine alan kimyasal silah kullanımını engelleyebilecek ciddi bir diplomatik atak başlatılabilir."

VATANDAŞLARIN YÜZDE 71,5'U SURİYE MÜDAHALEYİ DESTEKLEMİYOR

Suriye'ye olası müdahalede yeralması beklenen ABD, İngiltere ve Fransa'nın bile kendi meclis ve senatolarına danışma kararı almasına karşın AK Parti Hükümeti'nin tek başına karar verdiğini, kamuoyu ve muhaletefi bilgilendirmediğini belirten MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, son yapılan araştırmalarda da Türk halkının yüzde 71.5'unun Suriye'ye askeri müdahale ve Türkiye'nin bunun içinde yeralmasını istemediğini ortaya koyduğunu belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan Suriye Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement