Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Cezayir'de - Son Dakika
Güncel

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Cezayir'de

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: "Terör problemi var. Bu problem karşısında pozisyonlarımızı koordine etmek ve bunun için birlikte çalışmak istiyoruz"

25.06.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi temaslarda bulunmak üzere Cezayir'e giden Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ziyaretinin terör dosyası konusunda koordinasyon amaçladığını söyledi.

Mısır resmi televizyonunda yer alan habere göre, Uluslararası Cezayir Havaalanı'na varışının ardından açıklama yapan Sisi, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika ve Cezayir halkını tebrik etmek için bu ükeye geldiğini söyledi.

Mısır'ın, iki ülkenin sıkıntıları, meseleleri ve menfaatleri konusunda ortak bir anlayış geliştirmeye çalıştığını belirten Sisi, "Terör problemi var. Bu problem karşısında pozisyonlarımızı koordine etmek ve bunun için birlikte çalışmak istiyoruz" dedi.

Cezayir'deki temasları sırasında Libya'daki olaylara da değineceğini ifade eden Sisi, Libya'yla ilgili olarak da bir pozisyonlarının bulunduğunu kaydetti.

Sisi'nin, ziyaretinin ardından 23'üncü Afrika Birliği Zirvesine katılmak üzere Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'ya gitmesi bekleniyor.

Mısır Cumhurbaşkanlığından dün yapılan yazılı açıklamada,  iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve resmi temaslarda bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Sisi'nin, Cezayir'e gideceği belirtilmişti.

Sisi, 8 Haziran Pazar günü, Anayasa Mahkemesi'nde düzenlenen yemin töreniyle görevi Adli Mansur'dan devralmıştı. - Cezayir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Cezayir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement