Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi - - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi -

Mısır\'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi -

- Adıyaman.

09.04.2014 18:26

Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi - GAZİANTEP

GAZİANTEP - AK Parti Gençlik Kolları, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini Adıyaman, Bayburt ve Şanlıurfa'da protesto etti

- Adıyaman

Adıyaman'da Demokrasi Parkı'nda toplanan grup, "Rabia" işareti yaparak, darbeciler aleyhine ve Mursi lehine slogan attı.

AK Parti AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mesut Doğan, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te kanlı darbe ile görevden uzaklaştırıldığını ve darbe sonrası çıkan olaylarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini anımsattı.

Yaşanın darbeyi dünyanın izlemekle yetindiğini ve kimsenin tepki göstermediğini dile getiren Doğan, "Bu süreç dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Emperyalist güçler yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ülkeleri ve halkları birbirine düşürmeye devam ediyor. Biz biliyoruz ki, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan her türlü kaosun arkasında bu güçlerin kendilerini daha ayrıcalıklı kılmaya yönelik çıkar hesapları var" dedi.

Gazetecilerin ve savunma avukatlarının bulunmadığı bir duruşmada verilen kararın siyası olduğunu ifade eden Doğan, "Mısır'daki zalimlerin kurduğu darağaçları hepimize kurulmuş, hepimize kefen giydirilmiştir. Bizler AK Parti gençliği olarak kurulan darağaçlarını ve boynumuza geçirilmeye çalışılan ilmiğe karşı dimdik durmak için buradayız. Uluslararası kamuoyunu bu haksız idam kararına karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

AK İl Başkanı Halil İbrahim Fırat da yaşanan darbenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dünyaya duyurulduğunu, darbeye ve idam kararlarına Türkiye'nin en sert tepkiyi gösterdiğini söyledi.

Açıklamaların ardından temsili olarak idam sehpasında boyunlarına ilmek geçirilen ve kefen giyen kişiler, karara tepki olarak vatandaşlara karanfil dağıttı.

- Bayburt

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Türk Dünyası Parkı'nda AK Parti Bayburt Gençlik Kolları tarafından düzenlenen basın açıklamasına Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç, İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan ile vatandaşlar katıldı.

Birçok ilde, temsili darağacı kurularak, bazı katılımcıların sembolik kefen giydiği protestolarda, idam kararının iptal edilmesi için imza kampanyası başlatıldı ve vatandaşlara karanfil dağıtıldı.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Topçu Meydanı'nda toplanan gruptakiler "Rabia" işareti yaparak, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi lehine slogan attı.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Osman Uludağ, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'da 2012'de Muhammed Mursi'nin yüzde 51 oy alarak göreve geldiğini hatırlatarak, halkın iradesinin yok sayıldığını vurguladı. Darbenin Mursi'ye değil, Mısır halkına karşı yapıldığı ifade eden Uludağ, milyonlarca insanın özgürlük için sokaklara döküldüğünü kaydetti.

Meydanlarda sadece hak ve özgürlük arayan 528 kişinin "şiddete teşvik" suçundan yargılanması ve idama mahkum edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Uludağ, duruşmanın 20 dakika sürdüğünü ve bunun evrensel hukuk anlayışına ters olduğunu söyledi.

İdam kararlarının Mısır halkının mücadelesinin önüne geçmek için verildiğini vurgulayan Uludağ, şöyle devam etti:

"Biliyoruz ki Müslümanlar böyle sindirme çabalarına hiçbir devirde oyun eğmemiştir. Özelde Mısır'da, genelde İslam coğrafyasındaki Müslüman toplulukları ümmet olmanın şuuru ile hareket etmeye davet ediyoruz. 28 Nisan'da kesin kararın verileceği güne kadar İslam coğrafyasını bu adaletsiz karara karşı direnmeye ve seslerini yükseltmeye çağırıyoruz."

Açıklamanın ardından temsili olarak kefen giyerek idam kararını protesto eden grup, Mısır Müftülüğüne gönderilmek üzere imza kampanyası başlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement