Mısır'da 529 Kişi İçin Verilen İdam Kararı - Son Dakika
Yerel

Mısır'da 529 Kişi İçin Verilen İdam Kararı

Kayseri'de, Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığı tarafından, Mısır'da 529 ihvan üyesine verilen idam kararı protesto edildi.

10.04.2014 13:30

Kayseri'de, Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığı tarafından, Mısır'da 529 ihvan üyesine verilen idam kararı protesto edildi.

Kent meydanında toplanan, yaklaşık 50 kişilik SP İl Başkanlığı üyeleri, Mısır'da 529 ihvan üyesi için verilen idam kararını protesto etti. Burada bir konuşma yapan SP Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, "Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye darbe yaparak, ülke yönetimini ele geçiren zalim Sisi, katliamlarına aralıksız olarak devam ediyor. Tahrir Meydanı'nda binlerce masumu katleden darbeciler, sabah namazından çıkan 91 kişiyi de şehit etmişlerdi. Masum Müslümanların kanını dökmekten çekinmeyen Sisi yönetiminin 529 kişiye verdiği idam kararı, darbecilerin insanlıktan nasiplerini almadıklarını bir kez daha gösterdi. Sisi rejimi aldığı bu karar ile Cemal Abdül Nasır'i bile geride bırakmıştır. Abdül Nasır sivil halka silah doğrultmadı. Ancak Sisi'nin askerleri seçimlerde verdiği oyun hakkını arayan 2 bin 600 sivili öldürmüş, 7 bin sivili de yaralamıştır. Mısır ordusu, tarihinde ilk defa kendi halkına karşı katliam yapmıştır. Mısır mahkemeleri tarafından alınan 529 idam kararına dünyadan gelen tepkiler ise yok denecek kadar azdır. 529 kişinin idam edilmesi durumunda dünya tarihinin en karanlık en acımazsız katliamlarından birini gerçekleştirmiş olacağının bilinmesine rağmen, gelen tepkilerin olayın ciddiyeti kadar büyük olmaması Mısır cuntasını idamlar konusunda cesaretlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, SP İl Başkanlığı tarafından idam kararlarının durdurulması için imza kampanyası başlatıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mısır'da 529 Kişi İçin Verilen İdam Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement