Mont Blanc Bir Rüya ve Bu Rüya Bize de Nasip Oldu' - Son Dakika
Güncel

Mont Blanc Bir Rüya ve Bu Rüya Bize de Nasip Oldu'

Mont Blanc Bir Rüya ve Bu Rüya Bize de Nasip Oldu\'

ALPLER'in en yüksek zirvesi olan ve Güneydoğu Fransa sınırları içerisinde kalan Mont Blanc'a tırmanan üç Türk dağcı, 16 Temmuz'da Bellavu bölgesinden başladıkları tırmanışa 19 Temmuz'da Mont Blanc'ın zirvesinde bitirdi.

27.07.2018 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALPLER'in en yüksek zirvesi olan ve Güneydoğu Fransa sınırları içerisinde kalan Mont Blanc'a tırmanan üç Türk dağcı, 16 Temmuz'da Bellavu bölgesinden başladıkları tırmanışa 19 Temmuz'da Mont Blanc'ın zirvesinde bitirdi. Tırmanışa, Japonya, Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Arjantin ve Meksika ülkelerden dağcılar da katıldı.

Türkiye'den üç dağcının katıldığı tırmanışta Kahramanmaraş'ı temsil eden Berit Dağcılık Kulüp Başkanı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu sporcusu Fahri Yılmaz'da yer aldı. Dağcılar, Alpler'in en yüksek zirvesinde üç gün süren zorlu tırmanıştan sonra zirveye ulaşarak Türk bayrağını dalgalandırdı. Kahramanmaraş'ta Berit Dağcılık Kulübü Başkanı Fahri Yılmaz, ekip arkadaşlarına ve kendisini dualarla destekleyen ailesine sevenlerine teşekkür etti.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR YER'

Dağcılar için Alpler'in bir rüya olduğunu söyleyen Yılmaz, "2018 faaliyeti kapsamında Alpler'in zirvesi Mont Blanc vardı. Üç dağcı olarak biz planlarımızı yaptık. Niğde'den iki dağcı ile ben de Kahramanmaraş'tan hareket ettik. 17 Temmuz'da saat 02.00'de tırmanışa başladık. Sabah 08.00'de zirveye ulaştık. Dağcılar olarak önemli bir yer. Dağcılar için Mont Blanc bir rüya ve bu rüya bize de nasip oldu" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Mont Blanc Bir Rüya ve Bu Rüya Bize de Nasip Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement