Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Uygulama Semineri" Samsun'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Uygulama Semineri" Samsun'da Başladı

Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Uygulama Semineri" Samsun\'da Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Uygulama Semineri” Samsun’da başladı.

22.05.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Uygulama Semineri" Samsun'da başladı.

9 ilden 200 katılımcının bulunduğu seminerde sürücü kursları tarafından verilen eğitimin niteliği ve sürüş eğitiminin daha iyi hale getirilmesi için yapılması gerekenler tartışılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca sürücü eğitimlerinin daha nitelikli hale getirilmesi için 7 ayrı bölgede sürücü kursu sahibi ve müdürlerine yönelik eğitim seminerleri düzenlenmektedir. Bu kapsamda Karadeniz Bölgesi'nden 9 il Samsun'da bir araya geldi. Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop illerinden toplam 200 katılımcı eğitim çalışmalarına katılıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin bölge illerinden gelen katılımcılara "hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında, "Ülkemizde her yıl binlerce trafik kazası yaşanmaktadır. Bu kazalarda maalesef binlerce insanımızı kaybetmekteyiz. Ayrıca milyarlarca lira maddi kayıplar meydana gelmektedir. Sürücü kursları olarak verdiğimiz eğitimin niteliğinin arttırılması kazaların önlenmesini sağlayacaktır. Bu nedenle sürücü kurslarımıza çok önemli görevler düşmektedir. Yapılan eğitim çalışmasının önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Ercan Alpay, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak motorlu taşıtlar sürücü eğitimlerinin en verimli hale getirilmesi için her türlü tedbiri almaktayız. Bu eğitim çalışmaları da bunun bir parçasıdır. Bölgeler halinde düzenlediğimiz eğitim çalışmaları sonrasında olumlu geri bildirimler aldık. Dolayısıyla yaptığımız bu seminerlerin oldukça faydalı olduğunu görmekteyiz. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü olarak son yıllarda sürücü kursları mevzuatında önemli değişiklikler yaptık. Verilen kursların niteliğini arttırdık. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının pek çoğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını görmekteyiz. Dolayısıyla sürücü adaylarının çok iyi eğitimlerden geçmesi gerekmektedir. Sürücü adaylarının aldıkları eğitimin kalitesi arttıkça, ülkemizdeki trafik kazaları azalacaktır. Bakanlık olarak bizler gerekli yasal düzenlemeleri yapmakla birlikte sürücü kurslarımız da bu yasa ve yönetmelikler çerçevesinde sürücü adaylarımıza kaliteli eğitim vererek sürece katkı sağlayacaklardır. Seminerin herkese hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce organize edilen seminerde; Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Yönetmeliği, Direksiyon Sınav Uygulamaları ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ile Sürücü Kurslarında Verilen Eğitimin Niteliğinin Arttırılmasını Sağlayacak Diğer Konular iki gün boyunca katılımcılarla paylaşılacak.

Seminer 23 Mayıs Cuma günü sona erecektir. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Uygulama Semineri' Samsun'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement