Musiki ve Aşk Nağmedar'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Musiki ve Aşk Nağmedar'da Buluşuyor

Musiki ve Aşk Nağmedar\'da Buluşuyor

Zeytinburnu Belediyesi'nin musikiseverler için oluşturduğu dinleti mekânı Nağmedar'da dinleyicileriyle buluşacak.

25.01.2013 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

26 Ocak Cumartesi günü Türk müziğinin önemli iki sanatçısı Derya Türkan ve Dilek Türkan sazlı ve sözlü sohbetleriyle birlikte Zeytinburnu Belediyesi'nin musikiseverler için oluşturduğu dinleti mekânı Nağmedar'da dinleyicileriyle buluşacak.

Bu iki güzide sanatçımızdan nasiplenmek ve mûsikî âleminde derin bir yolculuğa çıkmak için 26 Ocak Cumartesi günü saat 15.00'da Merkezefendi'de bulunan Nağmedar'a uğramanız yeterli. Üstelik bu muhteşem konser ücretsiz ve kaçmaz.

Nağmedar Adres: Topkapı tramvay durağından yürüyerek ulaşılabiliryor. Panorama 1453 Müzesi7ne yüz metre mesafede, Merkezefendi Camii yanında.

Dilek Türkan: 1978'de Balıkesir'de doğdu.1994 yılında İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümüne girdi ve 1999 yılında bölüm ikincisi olarak mezun oldu. Alâeddin Yavaşça ve Tülun Korman ile repertuar, Güher Güney ve Ferşan Başaka ile şan çalıştı. Konservatuara devam ettiği yıllarda (1996) TRT İstanbul Radyosuna istisna akitli ses sanatçısı olarak kabul edildi. İstanbul ve Ankara Radyolarında, gerek televizyon, gerekse radyo programları olmak üzere çeşitli konserlerde solist ve korist olarak yer aldı. 2003 yılından itibaren TRT'de sürdürdüğü ses sanatçılığının yanı sıra program yapımcısı olarak çalışmaya başladı.

Kudsi Erguner'in kurduğu "İstanbul Hanımları" grubu ile Hollanda, Belçika ve Fransa'da, Yansımalar ve İncesaz grubu ile yurt içinde çeşitli konserler verdi. Farklı gruplarla yurt içi ve yurt dışında festival ve konserlere katıldı. Dizi müzikleri ve Türk Müziği CD'lerinin yanı sıra, Yarkın Ritim Grubu ile "Kervansaray", İncesaz grubu ile "Mazi kalbimde" ve kalbimdeki deniz albümlerinde solist olarak yer aldı. 2005 yılında kurulan Cemal Reşit Rey İstanbul Türk Müziği topluluğuna ses sanatçısı olarak katıldı. 2006 yılında Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği korosuna girdi.

İstanbul Radyosu klasik kemençe sanatçısı Derya Türkan ile evlidir.

Derya Türkan: 1973 yılında İstanbul'da doğdu.

1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuari çalgı eğitimi bölümüne girdi. On yıl süren konservatuar eğitimi boyunca İhsan Özgen'le kemençe çalıştı ve 1994 yılında mezun oldu.

1990 yılında girdiği ve genel sanat yönetmenliğini devlet sanatçısı Prof.Dr. Necdet Yaşar'ın yaptığı Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Topluluğu'nda yedi yıl süreyle misafir sanatçı olarak görev yaptı.

1991 yılında TRT İstanbul Radyosu'na girdi ve 2000 yılında bu kurumda kadrolu sanatçı oldu.

Alaaddin Yavaşça, Bekir Sıdkı Sezgin, Erol Deran, Niyazi Sayın, Mutlu Torun, İnci Çayırlı, Yavuz Özüstün gibi birçok büyük ustayla çalışma fırsatı buldu.

1992 yılından beri Kudsi Erguner grubu ile Avrupa'nın birçok ülkesi başta olmak üzere, Sudan, İsrail, Fas ve Lübnan gibi pek çok ülkede konserlere katıldı.

Kudsi Erguner'in önemli projeleri İslam Blues, Ottomania, Osmanlı Davulları, La banda Allaturca ve Tac Mahal'de görev yaptı. Kudsi Erguner'le Fransa'da kayıtları yapılan ve yayınlanan "Chemıns"(Yollar) adlı bir albüm yaptı.

1996 yılında Fransa Cumhurbaşkanı tarafından Paris Sorbonne Üniversitesinde düzenlenen ünlü keman sanatçısı Sir Yehudi Menuhin 'in 80. yaş günü konserine Kudsi Erguner'le beraber katıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok üniversitede, özellikle University of California Santa Cruz, Şehvar Beşiroğlu ve Feridun Özgören ile beraber Harvard, M.I.T üniversitelerinde ve New England konservatuarında açıklamalı konserlere, seminerlere ve derslere katıldı.

1997 yılında Tanburi Murat Aydemir ile beraber "Ahenk" isimli solo albümleri ve 2001 yılında Yunanlı kemence sanatçısı Sokratis Sinopoulos ile beraber "İstanbul'dan Mektup" albümü, Amerika'da Golden Horn plak şirketinden yayınlandı.

Ayrıca 2001 yılında Ermeni Düdük sanatçısı Civan Gasparyan ve Erkan Oğur'la beraber yaptıkları "Fuad" isimli albüm Kalan Müzik'den yayınlandı.

Cengiz Onural ve Murat Aydemir'le beraber kurdukları "İncesaz"grubu ile çalışmalarını 1997'den beri sürdüren sanatçının bu grupla yaptığı"Eski Nisan", "İkinci Bahar, "Eylül Şarkilari"ve "İstanbul'a Dair isimli dört albümü daha bulunmaktadır. 2007 yılında "Ahenk Volume 2" adlı albümü ABD'de yayınlanmıştır. Sanatçının diğer yeni albümü, "Minstrel's Era" Kalan Müzik'den yayınlandı. Bu albümde sanatçıya Ugur Işık ve Renaud Garcia Fons eşlik etmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Musiki ve Aşk Nağmedar'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement