Müziğin Ustaları - Hamiyet Yüceses'i Anma Konseri - Son Dakika
Kültür Sanat

Müziğin Ustaları - Hamiyet Yüceses'i Anma Konseri

Müziğin Ustaları - Hamiyet Yüceses\'i Anma Konseri

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Hamiyet Yüceses, 5 Ekim'de CRR Konser Salonu'nda gerçekleşecek etkinlikte anılacak.

04.10.2016 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Hamiyet Yüceses, 5 Ekim'de CRR Konser Salonu'nda gerçekleşecek etkinlikte anılacak.

Solistler: Ayşe Taş, Nurdan Torun, Dilek Türkan, Yonca Lodi

Hamiyet Yüceses (1916-1996)

Türk müziğinin unutulmaz seslerinden Hamiyet Yüceses 1916 yılında İstanbul'da doğdu. Haseki'deki Hacı Kadın İlkokulu'nda okudu. Babasının işlerinin bozulması nedeniyle araya girenlerin ısrarı üzerine sesinin güzelliği mahallede ün salan Hamiyet Yüceses 11 yaşındayken sahnede şarkı söylemeye başladı. Anadolu'nun birçok şehrinde çalıştıktan sonra Gaziantep'te uzun bir süre kaldı. Şöhreti İstanbul'a kadar geldi. 1932 yılının başlarında Beyoğlu'nun ünlü  gazinolarında çalışmalarına başladı. Selahattin Pınar, Sadettin Kaynak, Yesari Asım Arsoy, Mısırlı İbrahim ve Bimen Şen'den özel dersler aldı. 1932 yılı Temmuz ayında Kadıköy Mısırlıoğlu Bahçesi'nde düzenlenen yarışmada "Türkiye Ses Kraliçesi" seçildi. Soyadı kanunu çıktığında Sadettin Kaynak ve Selahattin Pınar'ın ısrarı ile "Yüceses" soyadını aldı.

Suriye, Lübnan, Kıbrıs, İsrail, Almanya ve ABD'de konserler verdi. BBC Radyosu'nda da program yaptı. Taşlık Gazinosu, Maksim Gazinosu, Küçük Çiftlik Parkı, Kristal Gazinosu gibi dönemin İstanbul'unun en ünlü gazinolarında assolist olarak sahneye çıktı.Sanatçı 10 Temmuz 1996 tarihinde Marmaris'de hayata gözlerini yumdu.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Müziğin Ustaları - Hamiyet Yüceses'i Anma Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement