Nazilli'de Ücretsiz İzne Çıkarılan İşçilerin Eylemi Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Ücretsiz İzne Çıkarılan İşçilerin Eylemi Sürüyor

Nazilli\'de Ücretsiz İzne Çıkarılan İşçilerin Eylemi Sürüyor

Aydın’ın Nazilli ilçesinde belediyeye hizmet veren taşeron firma tarafından 2 ay zorunlu ücretsiz izne çıkarılan 200 işçi, dün başladıklarını eylemlerini 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda da sürdürdü.

01.05.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Nazilli ilçesinde belediyeye hizmet veren taşeron firma tarafından 2 ay zorunlu ücretsiz izne çıkarılan 200 işçi, dün başladıklarını eylemlerini 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda da sürdürdü.

Nazilli Belediyesi hizmet binası önünde dün akşam saatlerine kadar eylemlerini sürdüren işçiler, bugün sabah 06.30'da Atatürk Parkı arkasında bulunan Temizlik İşleri Şantiyesinde yeniden toplandı. Zorunlu ücretsiz 2 ay izne ayrılan ve ayrılmayan işçilerin katıldığı eylemde, "Eyleme katılmak istemeyen bazı işçilerin tehdit yoluyla çalıştırılamadığı" ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda emniyet ekibi sevk edildi. İşçilerin gönüllülük esasına uymalarını isteyen eylem sözcüleri, çalışmak isteyen arkadaşlarının görevlerine gidebileceğini söylemesinin ardından ise 30 işçi şantiyede kalarak ana arterlerde temizliğe başladı.

Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan, işçilerin yanına gelerek aralarından bir sözcüyü konuşmak için içeriye davet etti. Daveti geri çeviren işçiler, belediye binası önünde oturma eylemi başlattı. Eyleme destek veren bir esnaf, işçilere simit dağıttı. Nazilli'de 2 gündür devam eden işçi eylemi nedeniyle, temiz faaliyetlerinin aksadığı ve çöp konteynerlerinin çevresince çöp birikintilerinin oluştuğu görüldü. Nazilli Belediyesi'nden ücretsiz izne ayrılmalarla ilgili olarak geniş kapsamlı bir açıklama yapılacağı duyuruldu.

2 ay ücretsiz izne çıkacaklarının tebliğinin ardından yetkili kimsenin açıklama yapmadığını söyleyen işçilerden Çetin Karaer, "Halen daha görüşmeye gelen kimse yok. Belediye veya şirket tarafından bilgilendirilmek istiyoruz. Beni ücretsiz izne ayırmasınlar. Çıkaracaklarsa tazminatımı verip işten işten ayırsınlar. 2 aylık çıkmak istemiyorum. Ben 2 ay nereden iş bulacağım? 46 yaşından sonra kim bana iş verecek? Herkes burada şu anda. Çöp konteynerlerini toplayanlar çalışmıyor. Nazilli'nin temizliği çöktü" dedi.

Haklarından fazla bir şey istemediklerini ifade eden Fuat Gür de, "Bu yaşananlar yazık, günah. İçinde 13-14 yıllık çalışan elemanlar arkadaşlarımız var. Biz sadece hakkımızı istiyoruz başka hiçbir şey istemiyoruz. Biz Nazilli Belediyesine çok fedakarlık yaptık. Ellerini vicdanlarına koysunlar, biraz bize yardımcı olsunlar. Allah rızası için. Başka bir şey istemiyoruz biz. Temizlik işlerinde çalışanlar zaten zor durumdaydı. Şimdi bu karar ile evimize ekmek dahi götüremeyeceğiz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Ücretsiz İzne Çıkarılan İşçilerin Eylemi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement