Nazım Hikmet Bornova'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Nazım Hikmet Bornova'da Anıldı

Nazım Hikmet Bornova\'da Anıldı

Nazım Hikmet ölümünün 51’inci yılında Bornova’da düzenlenen etkinlikle anıldı.

03.06.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazım Hikmet ölümünün 51'inci yılında Bornova'da düzenlenen etkinlikle anıldı. DİSK Emekli-Sen Bornova Şubesi ve Bornova Belediyesi'nin birlikte düzenlediği etkinlikte Nazım Hikmet'in hayatı anlatıldı, şiirleri okundu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Nazım Hikmet'in ölümünün üzerinden 51 yıl geçtiğini ama özgürlükçü, adaleti savunan fikirlerini Türkiye'de de dünyada da kimsenin unutmadığını söyledi.

Nazım Hikmet Ran ölümünün 51'inci yılında Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle anıldı. DİSK Emekli-Sen Bornova Şubesi ile Bornova Belediyesi'nin birlikte düzenlediği törende sendika üyesi emeklilerin hazırladığı programlar ilgiyle izlendi. Nazım Hikmet'in hayatı şiirlerinden örnekler verilerek anlatıldı. Türkiye Yazarlar Sendikası Üyesi Refik Uğur, Nazım Hikmet'in ölümsüz eserlerinden Şeyh Bedrettin Destanı'nı bağlama, ney ve koro ile eşliğinde sundu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Nazım Hikmet'in Türkiye'nin 20. yüzyılda yetiştirdiği ve dünyanın takdirle andığı büyük bir şair olduğunu belirterek, "Eserleri, ölümünün üzerinde 51 yıl geçmesine rağmen, hala tüm dünyada en çok satılan ve okunan kitaplar arasında yer almaya devam ediyor. Türk şiiri deyince dünyada ilk akla gelen isim olan büyük şairimizi saygıyla anıyoruz. Nazım Hikmet'i ve özgürlükçü, adaleti savunan fikirlerini Türkiye'de de dünyada da kimse unutmadı" dedi.

DİSK Emekli-Sen Bornova Şube Başkanı Mehmet Düşünceli de, Türkiye'de demokrasi tam anlamıyla ve bütün kurumlarıyla yerleşene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, "Nazım Hikmet'i şiirleriyle ve yaşama bakışıyla andığımız bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazım Hikmet Bornova'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement