Neçirvan Barzani Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Güncel

Neçirvan Barzani Türkiye'ye Geliyor

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanlığı'na seçilen Neçirvan Barzani Türkiye'ye ziyarette bulunacak.

04.05.2012 11:00  Güncelleme: 11:14

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanlığı'na seçilen Neçirvan Barzani'nin, resmi ziyarette bulunmak üzere bir kaç gün içinde Türkiye'ye geleceği belirtildi.

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Neçirvan Barzani'nin önümüzdeki günlerde resmi bir ziyaret için Türkiye'ye geleceği bildirildi. Türkiye'nin Bölgesel Kürt yönetimi için çok önemli bir ülke olduğu vurgulanan açıklamada, ziyaretin Türkiye'nin resmi daveti üzerine gerçekleşeceği belirtildi. Neçirvan Barzani'nin Türkiye ziyaretinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyor. Barzani Başbakan seçildikten sonra, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu kendisini telefonla arayarak kutlamıştı.

Bir süre önce ABD ve Avrupa'yı ziyaret eden Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de Türkiye'ye gelmiş ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ile görüşmüştü. Mesut Barzani'nin görüşmesinde olduğu gibi Neçirvan Barzani'nin Türkiye'deki görüşmelerinde özellikle PKK konusu ve Erbil'de yapılması planlanan Ulusal Kürt Konferansı'nın gündeme gelmesi bekleniyor. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Neçirvan Barzani Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement