New Jersey'de Ramazan Bayramı - Son Dakika
Güncel

New Jersey'de Ramazan Bayramı

NEW ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşayan Türkler, bayram namazının ardından bayramlaştı.

17.07.2015 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW  ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşayan Türkler, bayram namazının ardından bayramlaştı.

New Jersey'nin Cliffside Park kentindeki Diyanet'e bağlı Bergen Camisi'nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Sabah erken saatlerde camiye gelen Türk vatandaşları bayram namazı için saf tuttu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Nurullah Yazar, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Ramazan Bayramı hutbesi için belirlediği birlik, beraberlik, paylaşma ve kardeşlik konuları üzerine vaaz verdi.

Cami imamı İbrahim Coşkun'un verdiği bilgilerin ardından saf tutan vatandaşlar bayram namazını kıldı. Namazın ardından Coşkun, Doğu Türkistan'dan Suriye'ye, Afrika'dan Filistin'e kadar tüm Müslümanlar için dua edilmesini istedi. Vatandaşlar bayramlaşmanın ardından cami bahçesinde düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Çocuklara şeker ve oyuncak dağıtıldı

Bayramlaşma programından sonra ramazan ayı süresince cemaatten toplanan bağışlarla alınan oyuncak ve şekerler, çocuklara dağıtıldı.

Önce "Pinyata" adı verilen oyunu oynayan çocuklar, bir ağaca asılan kelebek şeklindeki içi şeker ve çikolata dolu kutuyu ellerindeki sopalarla parçalamaya çalıştılar. Kutunun parçalanmasıyla etrafa saçılan şekerler, çocuklar tarafından toplandı. Daha sonra cemaat tarafından alınan oyuncaklar çocuklara dağıtıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement