Öğrenciler Trafik Dedektifi Oldu - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Trafik Dedektifi Oldu

Öğrenciler Trafik Dedektifi Oldu

Tüm Türkiye'de sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan 'Trafik Dedektifleri' projesi, Samsun'da eğitim ve öğretim gören öğrencilerle buluştu.

07.05.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Türkiye'de sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan 'Trafik Dedektifleri' projesi, Samsun'da eğitim ve öğretim gören öğrencilerle buluştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye ortaklığında OPET'in desteğiyle hayata geçirilen 'Trafik Dedektifleri' projesi, Samsun-Alparslan İlkokulu'nda eğitim ve öğretim gören öğrencilerle buluştu.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında özel olarak Samsun'da yapılan toplantıya Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Yakup Çalışır, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, PEKAY Samsun Şube Başkanı Azize Yavuz, polis memurları, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Projenin açılış konuşmasını yapan OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Yakup Çalışır, "Trafik Dedektifleri projesinin ilk ders açılışında birlikte olmaktan memnuiyet duyuyorum. Samsun ili trafik kurallarına uyma bakımından örnek gösterilecek bir il. Bu proje sadece bugünü değil yarınımızda şekillendirecek bir proje. Bu projede öğrendiklerimizi hemen sokağa çıktığımızda uygulayabileceğimiz ilkeleri ve kuralları içeriyor. Bu derste öğreneceklerinizi uygulamazsanız not kırıklığından öte hayatımız olumsuz etkilenecek. Yarının geleceği siz sevgili öğrenciler eminim ki farkınız çok olacaktır" dedi.

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Trafik eğitimi kapsamında eğitim yaptığımız illerden birinin Samsun olmasından çok memnunum. Projemiz ile tüm öğrencilere ve gençlere ulaşmak istiyoruz. Duyarlı ve trafik kültürü sahibi bir nesil yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Samsun Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Trafik çok önemli bir risk faktörü. Kalabalıklaşan şehirler ve insanları seyahat etmesi bu riski arttırıyor. Bu nedenle bu proje çok önemli. Gördüğümüz her kural ihlalini uyarmalı ve gerekli yerlere iletmeliyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Vehbi Yanar, öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgiler verdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Trafik Dedektifi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement