Öğretmenler Beyşehir'de Tarihi Mekanları Gezdi - Son Dakika
Yerel

Öğretmenler Beyşehir'de Tarihi Mekanları Gezdi

Öğretmenler Beyşehir\'de Tarihi Mekanları Gezdi

Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen öğretmenler, Göller Yöresinde katıldıkları doğa eğitimlerinde tarihi mekanları da tanıyor.

25.06.2014 12:28  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen öğretmenler, lisans ve lisansüstü öğrenciler ile kamu personeli çalışanları, Göller Yöresi'nde katıldıkları doğa eğitimlerinde tarihi mekanları da tanıyor.

TÜBİTAK desteği ile Süleyman Demirel Üniversitesi'nin yürüttüğü 'Kızıldağ'da Doğa Eğitimi' projesi kapsamında Beyşehir Gölü Milli Parkı'nı da gezen katılımcılar, Beyşehir'de tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni ziyaret etti.

Tarihi mekanda katılımcılara Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yaşar Erdemir tarafından cami ve külliyesi hakkında bilgiler verildi.

Erdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Beyşehir'e gelen katılımcılara tarihi Eşrefoğlu Camisi'nin yanısıra yörenin tarihi ve kültürel varlıklarını da tanıttıklarını söyledi.

Kendisinin projeye katkı sağlamak amacıyla bölgede bulunduğunu vurgulayan Erdemir, tarihi Eşrefoğlu Camisi'nin de proje içerisinde detaylı olarak tanıtımının yapılarak, bu mekandan haberi olmayan diğer insanlara da ulaşmaya çalıştıklarını aktardı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Ünal da proje çerçevesinde Türkiye'de bulunan öğretmen, öğretmen adayları ve kamu personelini bu bölgeye davet ettiklerini, amaçlarının onlara doğa eğitimi vermenin yanında, yörenin tarihi kültürel mekanlarını da tanıtmak olduğunu söyledi.

Tarihi Eşrefoğlu Camisi'nin de bu mekanlar içerisinde en nadide ve güzel bir örnek olduğunu dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

" Isparta'dan bu proje kapsamında her yıl Beyşehir'e geliyor, tarihi Eşrefoğlu Camisi'nin yanısıra Kubadabad Sarayı, Kızkalesi, Köşk Kaplıcaları'nı geziyor, ziyaretler ediyoruz. Türkiye'deki öğretmenlerimizin de bu mekanları görüp hakkında bilgiler edinmesi çok önemli. Üç gün boyunca buradayız. Şu anda 500'üncü katılımcımız burada. Türkiye'den her yerden, her branştan öğretmenler geliyor, burayı ziyaret ediyorlar. Buradan bu katılımcıları en güzel bilgilerle görev yaptıkları kendi illerine uğurluyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğretmenler Beyşehir'de Tarihi Mekanları Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement