Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa Akçakale'de: "Bir Sene Sonra Buraya İktidar Partisi Olarak Geleceğiz" - Son Dakika
Güncel

Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa Akçakale'de: "Bir Sene Sonra Buraya İktidar Partisi Olarak Geleceğiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yeni üye katılım töreninde; “Biz bugün buraya ana muhalefet partisi olarak geliyoruz ama zannetmeyin ki bir sene sonra da ana muhalefet partisi olarak geleceğiz. Biz buraya bir sene sonra da geleceğiz, iktidar partisi olarak geleceğiz” dedi.

24.11.2022 16:58  Güncelleme: 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yeni üye katılım töreninde; "Biz bugün buraya ana muhalefet partisi olarak geliyoruz ama zannetmeyin ki bir sene sonra da ana muhalefet partisi olarak geleceğiz. Biz buraya bir sene sonra da geleceğiz, iktidar partisi olarak geleceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde partiye yeni üye törenine katıldı. 527 yeni üye adına temsili rozet takan Salıcı, CHP'nin Türkiye'de adalet olması için her yerde mücadele ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ciddi bir sınır güvenliği sorunumuz var. Bu sınır güvenliğinin en yoğun yaşandığı yerlerden birisi, bizim Suriye sınırımız. Biz de şu anda Suriye sınırında, Akçakale'deyiz. Sınırın öbür tarafındaki insanlar ile bu tarafındaki insanlar akraba. Biz Suriye'de yaşayan hiç kimsenin de kötülüğünü istemeyiz, Türkiye'de yaşayan hiç kimsenin de kötülüğünü istemeyiz. Biz bu ülkenin komşuları ile barış içinde yaşamasını isteriz. Bir sorun yaşamadan, birbirimizle ticaret yaparak, gelişmesinden mutlu olarak, zenginleşerek yaşamak isteriz. Ama sınır güvenliğini sağlamadığınız bir yerde, bu zenginleşmeyi sağlamanız da Türkiye'nin bu tarafında yaşayan vatandaşlarımıza da güvenlik vermeniz pek mümkün olmuyor. Diyoruz ki 'Sınır namustur, sınırımızı koruyacağız'… Şu andaki iktidar uzun zaman kutuplaşmadan beslendi. İnsanlar birbirlerine kem gözle baksınlar, ben de bu arada siyasetimi yürüteyim, o siyaset üzerinden de iktidarımı devam ettireyim diye düşünüyor. Bu iktidar için yol bitti. Şu çok açık, Türkiye değişim sürecine girdi. Değişim sürecini 2019'da yerel seçimlerle beraber Adana, Mersin, İstanbul, Antalya'dan tüm Türkiye'ye yayıldı."

"ÖNÜMÜZDEKİ SENE İKTİDAR PARTİSİ OLARAK GELECEĞİZ"

Salıcı, önümüzdeki seçimleri kazanacaklarını ifade ederek, "Türkiye'de ciddi bir değişim dönemi var. Biz bugün buraya ana muhalefet partisi olarak geliyoruz ama zannetmeyin ki bir sene sonra da ana muhalefet partisi olarak geleceğiz. Biz buraya bir sene sonra da geleceğiz, iktidar partisi olarak geleceğiz. O değişimin ne demek olduğunu, Urfalı, Harranlı, Suruçlu, Akçakaleli görecek. O değişimin nasıl olduğunu, sizin hayatınızda neyi nasıl değiştirdiğini, cebinizden tutun da adalet duygusuna kadar Türkiye'de nelerin değiştiğini hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

"İKTİDARIN SANDIĞA GÖMÜLEBİLECEĞİNİ GÖSTERSİNLER"

"Bu salonun dışında bulunan Akçakalelilere de seslenmek isterim, bu seçimde Türkiye'de bu iktidarın sandıktan nasıl çıktıysa 2002 yılında, sandığa aynı şekilde gömülebileceğini 2023 yılında göstersinler" diyen Salıcı, Altılı Masa'nın mücadelesinin seçimlerde başarıya ulaşacağını kaydetti. Salıcı, şöyle dedi:

"Tayyip Bey masadan çok korkuyor, bu masayı bozmam gerekir diye düşünüyor. Çünkü biliyor ki o masada çok köklü siyasi partiler var, köklü siyasi geleneklerden gelen siyasi partiler var. Onlar bir arada durduğunda ki duruyorlar, güçlendirilmiş parlamenter sistem metninin altına beraber imza attıklarında ki atıyorlar, önümüzdeki dönemin anayasa değişikliklerini açıkladıklarında 28 Kasım'da, ortak Cumhurbaşkanı adayı belirlediklerinde seçimi Tayyip Bey kaybedecek. O zaman vatandaş dönüm Tayyip Bey'e 20 yıl boyunca yapmış olduğu iyi şeyleri de kötü şeyleri de hatırlatacak. Dolayısıyla Altılı Masa'dan çekiniyorlar ama Altılı Masa dimdik ayakta, çelik irade ile ayakta. Seçime kadar bu süreçte hiçbir değişiklik olmayacak, seçimden sonra da Altılı Masa Türkiye'yi hep beraber yönetecek."

PAMUK FİYATLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Salıcı, Urfalıların pamuk üretiminde zarar ettiğini belirterek, "Sen pamuğu ekiyorsun, mısırı ekiyorsun. 15-16 lira maliyetin var pamukta, altına düşmüyor. 15-16 liradan satabiliyor musun? Maliyetin var ama sen onu gidip 13-14 ve belki 11-12'ye satmak zorunda kalıyorsun, ne kadar çok ekersen o kadar çok zarar ediyorsun. Böyle bir şey olmaz. Mısırda maliyet belli, 5,5 lira. Satış 4,80-4,90'dan gidiyor. Böyle bir şey olmaz, bu ülke kendi çiftçisini desteklemek zorunda. Biz sizi sonuna kadar destekleyeceğiz, siz yeter ki ekin ve üretin" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU'YA İSTİFA ÇAĞRISI

Salıcı, Urfa'da uyuşturucu sorunu olduğuna da dikkat çekerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu şöyle eleştirdi:

"Süleyman Soylu duysun, bu uyuşturucu satanları yakalaması gereken kişi kim? İçişleri Bakanı. Polis ona bağlı, jandarma ona bağlı. Akçakale'de uyuşturucu sorunu varsa, görevini yapmayan kim? İçişleri Bakanı. Öyle çıkıp hamaset yapmakla bu işler olmuyor. Duy burayı Süleyman Soylu, duy. Birazcık onurun varsa istifa et."

"TÜRKİYE DEĞİŞİYOR. YA DEĞİŞMİN PARÇASI OLACAKSINIZ YA DA UZAKTA DURUP BU DEĞİŞİMİ İZLEYECEKSİNİZ"

Salıcı, "Herkes tedbirini ona göre alsın, bulunduğu yeri ona göre değerlendirsin. Türkiye'nin gelecekteki iktidarı CHP iktidarı. Geliyor gelmekte olan. O ortada dolaşanlar var ya bir gün o partiye gidip, yarın öbür partiye gidenler. Onlar duysunlar bunu, Türkiye'nin iktidarı değişiyor. Türkiye'nin iktidarı Allah'ın izniyle sizin oylarınızla değişecek. ya bu değişimin bir parçası olacaksınız ya da uzakta durup bu değişimi izleyeceksiniz" diye konuştu.

Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa Akçakale\'de: "Bir Sene Sonra Buraya İktidar Partisi Olarak Geleceğiz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa Akçakale'de: 'Bir Sene Sonra Buraya İktidar Partisi Olarak Geleceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement