Okü'de "İibf Günleri" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Okü'de "İibf Günleri" Etkinliği

"İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Günleri" kapsamında, Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Gülcan konferans verdi.

10.11.2012 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ),

"İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Günleri" kapsamında, Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Gülcan konferans verdi.

Gülcan, Alper Akınoğlu Amfisi'nde gerçekleştirdiği "Çukurova Bölgesinde Yapılması Planlanan Yatırım Projelerinin Sosyoekonomik Boyutları ve Etkileri" konulu konferansta, Çukurova yöresinin yeni yatırımlar için en ideal bölge olduğunu ifade etti.

Doğu Akdeniz Bölgesi'ni, Ortadoğu ve Avrupa'nın köprüsü olarak tanımlayan Gülcan, bölgenin Seyhan, Ceyhan nehirleri, hava, deniz, demiryolu ve otoyol gibi avantajları olduğuna dikkat çekti.

Türk sanayisinde farklı bölge arayışlarının sürdüğünü söyleyen Gülcan,

"Ortadoğu ve Avrupa'nın köprüsü durumda olan Doğu Akdeniz havzası, Türkiye'nin parlayan yıldızı konumunda" dedi.

İyi yatırımların yapılabilmesi için liman, otoyol ve tren yolu ağının iyi kurulmasının önemli olduğunu belirten Gülcan, Çukurova yöresinde sanayi kültürünün geliştiğini kaydetti.

Çukurova yöresinde tarıma dayalı endüstri ile başlayan bir sanayi potansiyelinin oluştuğunu ifade eden Gülcan, şöyle devam etti:

"Enerjiye büyük önem vermemiz gerekiyor. Bu bölge önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde büyük bir yatırım yapma hazırlığında. Osmaniye çok kısa sürede örnek yapılanması ile birlikte farklı işler yapabilecek konuma gelecek. Bu durum iş sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Bu bölgede yapılacak yatırımların başında, Türkiye'nin Tatil Bölgesi olarak nitelendirilecek turizm çalışmaları yer alacak."

Programın sonunda, OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül, AGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gülcan'a plaket takdim etti.

Muhabir: Ümit Kahrıman/ Tuğba Temir

Yayıncı: Ali Güreli - OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okü'de 'İibf Günleri' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement