Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Manisa’nın Soma ilçesinde temaslarda bulundu.

23.05.2015 17:44

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Manisa'nın Soma ilçesinde temaslarda bulundu. Genel seçimlere 15 gün kala gerçekleşen ziyarete Soma Belediyesi ile başlayan Bakan Eroğlu, belediye önünde kendilerini karşılayan Somalılara seslendi.

İlk olarak 'Hoşgeldiniz' konuşması yapan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Sayın Bakanımızı biz Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesinden tanıyoruz. Susuzluktan kuruyan İstanbul'u suya kavuşturan efsane İSKİ Genel Müdürlüğünden DSİ Genel Müdürlüğünden tanıyoruz. Şimdi de bin günde bin gölet projesiyle yatırımları gerçekleştiren efsane Bakan olarak tanıyoruz. Soma'ya da yatırımları büyük hizmetleri oldu. Kendisine gönülden teşekkür ediyoruz. Ama hala beklentilerimiz ve ihtiyaçlarımız var. Bu hususta yardımlarınızı bekliyoruz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Manisa Milletvekili Recai Berber de, "Sayın Bakanımızın görev süresince sadece Manisa'ya değil, Türkiye'nin her köşesine bakanlığın hizmet elinin değmediği hiçbir köşesi kalmadı. Bakanımız ile 20 yıl öncesine dayanan hizmet etme, hizmeti götürmenin bahtiyarlığını yaşadık. Manisa'mızın her köşesinden sayın bakanımızın hizmetlerini görmekten yatırımlarının yapılmasını görmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi.

"SOMA, MANİSA SEVDALISIYIM"

Konuşmasına 'Ben bir Manisa, Soma sevdalısıyım' diyerek başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Soma'da geçen yıl büyük bir üzüntü yaşadık. Ben tekrar Soma'da hayatlarını kaybeden madenci kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Yakınlarına sabrı cemil ihsan eylesin. Devlet olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya gayret ettik. Manisa bizim canımız ciğerimiz bir şehir. Hükümetimiz Manisa'ya önem veriyor. Manisa için büyük düşünüyoruz. 13 yılda yaklaşık 12 milyar TL yatırım yaptık. Biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak buraya gerçekten büyük hizmet verdik. 18 baraj ve gölet inşa ettik önce ciddi bir rakam yoktu" diye konuştu.

Eski Türkiye'de yatırım yapmanın zorluğundan bahseden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eski Türkiye'de yatırımlar şöyle idare edilirdi. İz ödenek diye bir tabir koymuşlar. Yatırımlar yatırım programına alınmış, fakat yatırımlardaki ödenek tutarı 1 milyon lira yani yeni parayla 1 Türk Lirası. Yani bizim buradaki bütün yaptığımız göletler, basit dere ıslahları dahil İz ödenek diye bekliyordu. Bunun dışında su getirdik, aşağı yukarı 143 bin dekar araziyi suladık. 64 dereyi ıslah ettik. Şehir ormanları kurmuşuz. Soma dahil bütün ilçelere otomatik meteoroloji ölçüm istasyonları kurduk."

"SPİL DAĞINI BÜTÜN DÜNYAYA TANITACAĞIZ"

Manisa'nın dünyaca bilinen Spil Dağına da önemli yatırımlar yaptıklarını ve yapacaklarını vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Spil Dağı herşeyi ile planlanan bir tabiat, Milli Park haline geldi. Burada 42 orman köşkü inşa ettik. Dünya turizmine açıyoruz. Spor tesisleri, altyapıları herşeyi yapıldı, işletmesini de Şehzadeler Belediyesine teslim ettik. Şimdi iki terapi otel dediğimiz şifa bulacağımız otellerin inşası ihale edildi. Bir de teleferik yapılacak. Dolayısı ile Spil Dağını bütün dünyaya tanıtacağız."

Bin günde bin gölet projesi kapsamında 20 göleti daha Manisalıların hizmetine sunacaklarını kaydeden Eroğlu, "Manisa'da sulama ihtiyacı var. Sulanmadık toprak kalmayacak bunun müjdesini veriyoruz. Çünkü Manisa'nın toprakları son derece iyi verim veren topraklar. Burada sulama olduğu zaman dekar başına en az bin lira ilave gelir artışı oluyor. Arazi sulandığı zaman değerleniyor. Manisa'yı yemyeşil yapacağız" diye konuştu.

Gediz ovasında 1 milyon 100 bin dekar arazide bir çalışma yaptıklarına değinen Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti; "Bunun dışında Akhisar'da içme suyu için Gürdük barajını yağacağız. İhalesi yapıldı. Köprübaşı'nda bir gölet ihalesi yapıldı. Soma ilçesinin içme suyunu karşılayacak Sarıcalar barajını yapıyoruz. Soma yağcıllı göleti sulaması da başlamıştır. 1760 dekar arazi burada sulanacak üçte biri tamamlandı. Önümüzdeki yıl tamamlanacak."

"HERŞEY MİLLET İÇİN"

Ceviz, badem, fıstık çamı gibi değeri yüksek bitkileri aşılayıp vatandaşa dağıttıklarını söyleyen Eroğlu, "Bizim anlayışımızda şu var. Herşey millet içindir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı ile hareket ederek özellikle bozuk orman alanlarında ceviz, badem, fıstık çamı ne olursa deliceleri aşılayarak dağıtıyoruz. Bunların bütün bakımları bakanlığa, geliri vatandaşa ait olacak. Bunun için kura çekiyoruz, en yakın mahalledeki vatandaşlara hane başına parselleyip hane başına kurayla dağıtıyoruz" dedi.

MANİSAYI DÜNYAYA ŞİFALI BAL İHRAÇ EDEN İL YAPACAĞIZ

Manisa'yı dünyaya şifalı bal ihraç eden bir il yapmayı hedeflediklerine de değinen Bakan Eroğlu, "Bal ormanları kuruyoruz. Bazı ilçelerimize kurduk. Soma'da da talep edilirse buraya da kurarız. Hatta dün Manisalı iş adamlarımızla yaptığımız görüşmede bir marka oluşturmayı teklif ettim.

Patent ve isim hakkı için talepte bulunalım önerisini getirdim. Halis şifalı mesir balı markası oluşumu başladı. İnşallah Manisa'yı şifalı bal üreten bir merkez haline getireceğiz. Ormanları bu maksatla açıyoruz."

İSTİKRAR GEREKİYOR

Manisa'ya güzel hizmetler yapacaklarını kaydeden Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Manisa'ya güzel hizmetler yapacağız ama bunun için istikrar gerekiyor. Türkiye'de şu an siyasi istikrar var. Eski Türkiye'yi en iyi bilenlerden biri biziz. Hatırlayın paranın yanında altı sıfır vardı. Altı sıfırı attık. IMF'ye borçtan dolayı boynumuz büküktü. Hatta IMF memuru geldiğinde bir takım şartlarla gelirdi. İlk defa IMF'ye rest çekip şartlarını kabul etmeyiz, biz büyük bir milletiz diyen lider Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Bazıları biz milliyetçiyiz dedi, hep borç aldılar. Milliyetçilik böyle IMF memurunun karşısında el pençe durmak değil, borcu ödeyerek başı dik bir şekilde ortaya çıkmaktır. Türkiye'nin ekonomisi o kadar berbattı ki faizler almış başını yürümüştü. Toplanan vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından alınırdı. İşte biz bunları kestik. Enflasyon canavarını yok eden biziz. Geçmişte 63 liraya aldığımız ilaç şu an 9 lira. Nereden nereye. İnşallah daha da güzel olacak. Türkiye'nin yıldızı parladı. Ancak bu istikrarın devam etmesi şart. Büyük hedefler var. 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına taşıyacağız."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa Milletvekili Recai Berber ve beraberindekilerle birlikte Soma Belediyesini ziyaret etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement