Orman Yangınları ile Mücadele - Son Dakika
Yerel

Orman Yangınları ile Mücadele

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınları ile mücadele çalışmaları kapsamında Aydın ve Muğla'nın 16 köyünde kullanılmak üzere törenle su tankeri dağıttı.

12.01.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınları ile mücadele çalışmaları kapsamında Aydın ve Muğla'nın 16 köyünde kullanılmak üzere törenle su tankeri dağıttı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tamirhanesinde düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla'nın yüzde 70'inin ormanlarla kaplı olduğunu belirterek, ormanları korumak için çaba gösteren Muğla Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları ve vatandaşlara teşekkür etti.

2010 yılının Muğla'da çıkan orman yangınları açısından rekor yaşanan bir yıl olduğunu hatırlatan Şahin, "2011'de başarılı çalışmalar yapıldı. Son 2 yıldır orman yangınları ile mücadelede büyük başarı kazanıldı. Son 2 yıl Muğla tarihinde orman yangınlarının en aza düştüğü yıllar oldu. Yangınlara, erken müdahale açısından bu su tankerlerinin önemine ben de inanıyorum" dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım ise orman yangınlarıyla mücadelede vatandaşların desteğini artırmayı amaçladıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Orman Genel Müdürlüğü imkanları ile 16 çok amaçlı su tankeri alındı. Yangın söndürme ekiplerimize uzak noktalardaki orman içi köyler tespit edilerek alınan bu su tankerleri köy muhtarlarımıza teslim edildi. Tankerler, 2,5 ton su depolama kapasitesine sahip. Son 10 yıllık periyot dikkate alındığında yılda ortalama, 280 yangına karşılık bin 100 hektar orman alanı yanmıştır. Son iki yılda yangın sayıları aynı kalmasına rağmen, yanan alan 170 hektarın altına düştü."

Konuşmaların ardından orman işçileri tarafından kullanımı gösterilen 16 su tankeri, Muğla Valisi Fatih Şahin ve Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım tarafından Muğla ve Aydın'ın farklı köylerinden 16 muhtara teslim edildi.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman Yangınları ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement