ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 18 Aralık 2022 - Son Dakika
Güncel

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 18 Aralık 2022

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 18 Aralık 2022

Türkiye "dijital yüzyıla" yerli ve milli teknolojilerle adım atacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: "Yerli üretim çalışmalarını hızlandırdığımız 5G teknolojisinde gelecek yıl önemli bir yol katetmeyi hedefliyoruz.

18.12.2022 10:47  Güncelleme: 10:57

6 Nisan 1920

1 - Türkiye "dijital yüzyıla" yerli ve milli teknolojilerle adım atacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu:

"Yerli üretim çalışmalarını hızlandırdığımız 5G teknolojisinde gelecek yıl önemli bir yol katetmeyi hedefliyoruz. 5G teknolojisiyle daha yüksek hızda daha düşük gecikme süresi ve yüksek kapasitede mobil internet hizmeti kullanılmaya başlanacak"

"Türkiye'nin haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yer almasını sağlayacak ilk yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A'yı 2023'te uzaya fırlatmayı planlıyoruz"

"Milli Elektrikli Tren Seti'mizin üretimi kapsamında saatte 160 kilometre hıza uygun prototipin montajı ve fabrika testleri tamamlandı. Projede, 2023 yılı içinde, prototip üretimine geçilmesini hedefliyoruz"

(Arife Yıldız Ünal/Merve Özlem Çakır/Ankara)

2- Büyük hidrolik silindirleri üreten Türk firması 30'dan fazla ülkeye ihracat yapıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank:

"Dünyadaki global bütün büyük firmalara hidrolik silindir üretiyorlar. Bunun yanında savunma ve havacılık alanında yeni teknolojilere üretim yapıyorlar. Bu firmanın hikayesi, aslında Türk ve Konya sanayicisinin neler yapabileceğinin en güzel göstergesi"

Firmanın genel müdürü Sevda Kayhan Yılmaz:

" Almanya, Belçika ve İtalya'nın önde gelen en büyük markalarına silindir veriyoruz"

(Abdullah Doğan/Konya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Helal Akreditasyon Kurumu kozmetik sektörünü de akreditasyon faaliyetine dahil etti

HAK Başkanı Zafer Soylu: "HAK, kozmetik ürünlerini belgelendiren kuruluşlar için İslam İşbirliği Teşkilatı yaklaşımına göre helal akreditasyon hizmeti sunan küresel bazdaki ilk ve şu an için tek otorite durumunda"

(Deniz Çiçek/Ankara)

4 - Projeleriyle dünya çapında birçok "ilk" ve "en"lere imza atan DSİ 69 yaşında

DSİ, 2003-2022 döneminde 9 bin 561 tesisi hizmete açarak, 450 milyar liralık yatırım gerçekleştirdi

DSİ'nin kuruluşundan 2002 yılı sonuna kadar geçen 48 yıllık sürede hizmete alınan tesis sayısı 7 bin 505 iken son 20 yılda bu sayı 17 bin 66'ya çıkarıldı

(Enes Duran/Ankara)

5- AVM'lerdeki güvenlik tedbirlerinin uygulama etkinliği artırıldı

Güvenlik Servisleri ve Organizasyon Derneği Başkanı ve Securitas Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu:

" İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından AVM'lerdeki güvenlik tedbirlerinin uygulama etkinliği artırıldı. Kapıda kontroller yapıyorduk, şimdi daha dikkatli kontroller yapıyoruz. Sadece kapı da değil, kapının ötesini de gözlüyorduk, şimdi çok daha dikkatli bakıyoruz"

"Özel güvenlik görevlilerinin özlük haklarında iyileştirme talep ediyoruz. Çalışanların birikim ve deneyiminin sektör içinde kalmasını istiyoruz"

(Elif Ferhan Yeşilyurt/İstanbul)

6- Para uzmanından sıfırı silinen banknot uyarısı

Nümismat ve Yazar Necati Doğan:

"Son dönemde basında, sıfırı olmayan bazı banknotların hatalı basıldığına dair iddialar yer alıyor. Bu paralar hatalı basılmıyor. Rakamlar kimyasallarla silinip, paranın hatalı basım olduğu iddia ediliyor"

"Buradaki amaç, hatalı basım iddiasıyla banknota koleksiyon değeri kazandırıp, yüksek bedellerle satabilmek"

(Özcan Yıldırım/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Veterinerlik öğrencileri uygulamalı ders için sığır iskeleti yaptı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Veterinerlik Bölümü öğrencileri, çiftliklerde ölen ineklerin kemikleriyle oluşturdukları iskelet üzerinde pratik yapma imkanı buluyor

Öğretim Görevlisi Halime Kara:

"İskelet, anatomi ve klinik uygulamalara yaklaşım açısından bize avantaj sağlıyor. 'Canlı hayvana yaklaşırken daha bilinçli olalım' diye iskelet üzerinde incelikle çalışıyoruz"

(Fatma Sevinç Çetin/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Valeler için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu yılbaşında başlıyor

Yeni yıldan itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişiler vale olarak görev yapamayacak

Ülke genelinde yaklaşık 100 bin vale bulunurken, bugüne kadar sınava giren 2 bin 410 kişiden 2 bin 21'i yeterlilik belgesi almaya hak kazandı

(Orhan Onur Gemici/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 18 Aralık 2022 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement