ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 22 Kasım 2022 - Son Dakika
Güncel

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 22 Kasım 2022

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 22 Kasım 2022

SGK kayıt dışı mücadeleye hız verdiKayıt dışı istihdamla mücadelesini sürdüren Kurum, bu yılın ocak-ekim döneminde 124 bin 237 iş yeri ve 946 bin 942 çalışanı denetledi1100 iş yeri ve 38 bin 643 çalışan için toplam 762 milyon lira cezai işlem uygulandı(Özcan Yıldırım/Ankara)2-...

22.11.2022 10:43  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- SGK kayıt dışı mücadeleye hız verdi

Kayıt dışı istihdamla mücadelesini sürdüren Kurum, bu yılın ocak-ekim döneminde 124 bin 237 iş yeri ve 946 bin 942 çalışanı denetledi

1100 iş yeri ve 38 bin 643 çalışan için toplam 762 milyon lira cezai işlem uygulandı

(Özcan Yıldırım/Ankara)

2- Yılda 20 milyar içecek ambalajı dönüştürülecek, ekonomiye 5 milyar TL kazandırılacak

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu:

"(Depozito Yönetim Sistemi) Hem çevre korunacak hem de sanayici ve ülke kazanacak. Depozito uygulaması, temiz ve geri dönüşüme uygun ham madde elde edilmesine olanak sağlayarak sektörün gelişimini hızlandıracak"

GEKADER Başkanı Fatih Eren:

"Sistemle vatandaşlar gibi plastik üreticileri de kazanacak. Sera gazı salımı azalacak, iklim değişikliği ile mücadelede etkin bir rol oynayacak. (Uygulama) 2 milyon ton plastik atığı çöpten kurtaracak"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

3- Deprem mühendislerinden "şantiye şefi" uyarısı

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Genel Başkanı Nazmi Şahin:

"Can ve mal güvenliğinin sağlanması için şantiye şeflerinin yeteri kadar iş yüküyle görevlendirilerek yapı denetim firmalarıyla işbirliği içinde çalışması elzemdir"

"Şantiye şefliği görevinin mesleki yeterlilik gerektirdiği unutulmamalı, görev bu bilinç ve sorumlulukla üstlenilmelidir"

???????(Deniz Çiçek/Ankara)

4- Türk şirketi, geliştirdiği uygulama ile daha isabetli reklam olanağı sunuyor

Arcanor Kurucu Ortağı Ali Baran:

"Mobil telefon hareketliliğinden GPS bazlı konum verisi aldığımız için, örneğin çevrecilik ile ilgili konferans yapılan alanlarda hareketliliği bulunmuş kişileri toplayabiliyoruz. Sonra şirketler, ilgili çevrecilik bölgelerini ziyaret eden kişileri, kitle olarak sistemimizden çıkartarak Facebook ve Twitter'a entegre bir şekilde reklam çıkartabiliyorlar"

"Şu ana kadar çalıştığımız müşterilerin e-ticaret satışlarında bir ay içerisinde yüzde 74 oranında satışını artırdığımız farklı örnekler oldu"

(Abdulkadir Günyol/Helsinki)

5- Uzun süreli Kovid-19 sinir sistemini etkileyen ağrılara sebep oluyor

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Ebru Kurt:

"Nöropatik ağrılar, duyu sinirlerinin etkilenmesine bağlı ortaya çıkıyor. Yanma, batma, karıncalanma, elektriklenme belirtileri görülüyor, klasik ağrı kesiciler fayda sağlamıyor. 'Long Covid' yaşayanların yüzde 25'inde bu ağrılar görülebiliyor"

"Obezitesi, şeker hastalığı, depresyonu olanlar nöropatik ağrılara daha yatkın. Türk toplumunun da genel olarak ağrı eşiği düşük, ağrıyı daha çok hissediyor"

(Burcu Çalık/Ankara) (Fotoğraflı)

6- Almanya'da Neonazilerin Mölln kentinde 3 Türk'ü öldürmesinin üzerinden 30 yıl geçti

Mölln'deki saldırı iki Almanya'nın birleşmesinden sonra Neonaziler tarafından yapılan ve insanların hayatını kaybettiği ilk ırkçı kundaklama olarak tarihe geçti

Mölln faciası, Almanya'da Neonazilerin gerçekleştirdiği son saldırı olmadı ve daha sonraki yıllarda Türklere ve yabancılara yönelik bir dizi ırkçı saldırı yapıldı

(Erbil Başay/Berlin) (Görüntülü)

7- TMV'nin Arnavutluk'taki üniversitesi yeni kampüsüyle eğitime katkı vermeyi sürdürecek

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün:

"Bilgisayar mühendisliği için 3 ayrı laboratuvarımız var. Mimarlık için çok güzel yaratıcı bir laboratuvarımız var. Teknolojik anlamda büyük yenilikler içeren bir binamız"

(Dzihat Aliju/Fatjon Cuka/Tiran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Triatlonda hedef Türkiye'nin en bilinir 10 federasyonundan biri olmak

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya:

"Triatlonu lisanslı sporcu sayısı ve bilinirlik açısından Türkiye'deki ilk 10 federasyon arasına sokmak istiyoruz"

"2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda olacağımıza inanıyoruz"

"Cumhuriyetimizin 100. yılında iki büyük uluslararası yarış gerçekleştireceğiz. Balıkesir'de yapacağımız Avrupa Şampiyonası ve Boğaziçi'nde yapacağımız Challenge İstanbul Triatlonu"

(Erkan Tiryaki/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 22 Kasım 2022 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement