ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 24 Şubat 2023 - Son Dakika
Güncel

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 24 Şubat 2023

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 24 Şubat 2023

TSK'nın "alev gözcüleri" çadır kentte yangın riskine karşı 24 saat nöbet tutuyorKahramanmaraşlı depremzedeler için Şazibey Mahallesi'ndeki 12 Şubat Stadı'nda kurulan çadır kentin asayişini sağlayan EDOK Taburu, katalitik sobalarla ısıtılan çadırlarda bir yangın riskine...

24.02.2023 10:43  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- TSK'nın "alev gözcüleri" çadır kentte yangın riskine karşı 24 saat nöbet tutuyor

Kahramanmaraşlı depremzedeler için Şazibey Mahallesi'ndeki 12 Şubat Stadı'nda kurulan çadır kentin asayişini sağlayan EDOK Taburu, katalitik sobalarla ısıtılan çadırlarda bir yangın riskine karşı teyakkuzda bekliyor

(Gazi Nogay/Kahramanmaraş) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tüketici dernekleri, depremzedelerden gelen şikayetleri açıkladı

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük: "Depremle ilgili en çok ulaşan şikayetlerin başında tanınmış yardım kurumlarının ve isimlerin adını kullanarak bağış ve yardım toplayanlar geliyor. Deprem bölgelerinden artan talebi fırsata çevirmek isteyen bazı kötü niyetlilerin gıda maddelerinde, taşıma ücretlerinde ve konut kiralarında rakamları aşırı artırdığını görüyoruz"

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu: "Zaman zaman son kullanma tarihi geçmiş ürünlerle karşılaşabiliyoruz. Özel okullardaki öğrencilerin diğer şehirlerdeki aynı özel okula kaydının yapılmaması, ödediği ücretin kalan kısmının veliye iade edilmemesi gibi şikayetler gelmeye başladı"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

3- Yerli askeri motorlar ilk kez uluslararası vitrine çıktı

BMC Power, Tuna ve Azra motorlarını yurt dışında ilk kez Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki IDEX Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı'nda sergiledi

Teslimatlara başlayan ve 90 adet Tuna motorunu mayıs ayı sonuna kadar tamamlamayı hedefleyen BMC Power, motorların bakım ve onarım eğitiminin etkin şekilde yapılabilmesi için artırılmış gerçeklik teknolojisinden yararlanacak

(Göksel Yıldırım/Abu Dabi) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kamu müteahhitleri deprem konutları için hazırlıklara başladı

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili Nedip Şimşek: "Müteahhitler olarak ham madde fiyatlarında artışla karşılaşmaktan korkuyoruz ama bizler her zaman olduğu gibi devletimizin yanında ihalelere giriyoruz"

"Bu konutların hızlı bitirilmesi için daha küçük parçalar halinde ihaleye çıkılmasını öneriyoruz. Bu konutların 1 yıl içinde bitirilmesi için tek bir müteahhide yüklenmek yerine, birçok müteahhide bu işleri paylaştırmak daha doğru olur"

"Piyasada TOKİ konutlarında kullanılan 'tünel kalıp' sıkıntısı var. Sanayi anlamında üretimine hız verilirse konutları daha hızlı bitiririz"

(Deniz Çiçek/Ankara)

5- 112 ve UMKE gönüllüleri deprem bölgesinde hafızalarına kazınan anları anlattı

Gönüllü olarak Hatay'a giden paramedik Buse Celep: "Yaralılarını çıkartan bize doğru koşuyordu. Biri kolumdan çekiyor, 'ne olur bize bak', öbürü 'aracımda hastam var' diyordu"

Hatay'da ailesi enkazdan sağ çıkarılan ATT Gülcan Şen: "Ailemin sağ kaldığını, hayatta olduklarını biliyordum. Ama onları hiç görmeden, diğer yaralılara yardım etmek için hiç durmadan çalıştım"

(Elif Küçük/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Depremler Fırat Nehri kıyısında yarıklar oluşturdu

Harran Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Benek: "Nehir kenarında yaşayan bölge insanının kırıklara bağlı olarak endişelenmesine gerek yoktur"

Taşağıl Mahallesi sakinlerinden Ramazan Ayata: "Çocukluğumuz burada geçti, yarıkları görünce şaşırdık. Yarıklar bazı yerlerde insan boyunu aşıyor"

(Rauf Maltaş-Cuma Sarı/Şanlıurfa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Depremde tek bacağını kaybeden köpeğe protez takıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürü Berna Sarıçiçek:

"Bir can kurtarmak insanı mutlu ediyor. Kurtulan her can bizim için çok değerli. Hepimiz, yaralı olduğu için daha özel ilgi gösteriyoruz"

(Adsız Günebakan/Gaziantep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Depremde hayatını kaybeden milli basketbolcu Nilay Aydoğan'ın forması emekli edildi

Çankaya Üniversitesi Spor İşleri Şube Müdürü Haluk Bilgin:

"Çankaya Üniversitesi ailesi ve takım arkadaşları olarak Nilay'ımızı hiçbir zaman unutmayacağız"

(Muhammed Boztepe/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 24 Şubat 2023 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement