Papa Franciscus Kore'ye Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Papa Franciscus Kore'ye Gidiyor

Papa’nın Güney Kore ziyareti 5 gün sürecek.

12.08.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, 6. Asya Gençlik Günleri'ne katılmak üzere yarın Güney Kore'ye gidecek.

Papa, Güney Kore gezisinde 6. Asya Gençlik Günleri'ne katılan 23 Asya ülkesinden 2 bin gençle buluşacak, Kore'de Katolik Kilisesi'ni kuran124 Koreli şehidi takdis edecek ve gezisinin son gününde de Kore yarımadasının iki düşman kardeşi Güney ile Kuzey arasında yeniden barışın sağlanması için yapılacak olan ayini yönetecek.

Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi de ziyarete ilişkin daha önce yaptığı açıklamada Papa'nın Güney Kore Devlet Başkanı Park Guen-Hye tarafından başkanlık sarayındaki törenle karşılanacağını ve iki liderin başbaşa görüşeceğini belirtti.

Papa'nın Kore gezisine ilişkin Vatikan Radyosu'na konuşan Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, Papa'nın bu ziyaretinin ve burada vereceği mesajların diğer Asya ülkelerince de dikkatle takip edileceğini belirtti.

Vatikan basınında çıkan diğer haberlerde de, Papa 2. Ioannes Paulus'un 1999'da Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye yaptığı ziyaretinin ardından ilk kez bir Papa'nın bu seyahatle yeniden Asya kıtasına döneceği anımsatıdı.

Papalık görevine geldiği Mart 2013'ten bu yana 28. Dünya Gençlik Günleri için Brezilya ve Ürdün-Filistin- İsrail'den oluşan "Kutsal Topraklar" turuyla toplamda iki kez dış ziyaret yapan Papa Franciscus, üçüncü kez yurtdışına çıkıyor.

Papa Franciscus'un bir sonraki dış gezisi ise 21 Eylül'de Arnavutluk'un başkenti Tiran'a olacak. Ruhani liderin Ocak ayında da Filipinler ve Sri Lanka'dan oluşan ikinci bir Asya turuna çıkması bekleniyor. - Vatikan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Papa Franciscus Kore'ye Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement