Parti Gibi Davranırsa Muhatap Olur' - Son Dakika
Güncel

Parti Gibi Davranırsa Muhatap Olur'

Parti Gibi Davranırsa Muhatap Olur\'

Başbakan Ahmet Davutoğlu çözüm sürecinin devamının HDP'nin tutumuna bağlı olduğunu söyledi.

03.11.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Pazar günü sona eren 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu Afyon'da eşi Sare Davutoğlu'nun anne babasının mezarını, ardından Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret etti. Dumlupınar Ortaokulu'nda öğrencilerle bir süre sohbet eden ve okulu gezen Davutoğlu, ziyaret sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu'na HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın çözüm süreciyle ilgili diyalog kanallarının açılması çağrısında bulunacağı hatırlatıldı. Davutoğlu çözüm süreci kapsamında temasların devam edeceğini belirtti; "Sadece HDP ile değil halkın bütünüyle de görüşme yapacağız" dedi.

Davutoğlu bu kapsamda Doğu ve Güneydoğu illerinin ileri gelenleriyle bir araya geleceklerini de söyledi.

Davutoğlu HDP'yi de çözüm sürecindeki muhataplığı konusunda uyardı:

"Çözüm sürecinde ne olursa olsun kararlılığımız sabittir ama bizim çözüm sürecinde, sürecini de sadece tek bir aktöre muhatap olarak tek bir aktöre, tek bir çevreye intizar ettirmeyiz. Bu süreç halkımızın sahiplendiği bir süreçtir. HDP Türkiye'de anayasal kanunlar çerçevesinde davranmaya devam ederse görüşmelerimiz devam eder. Ama kamu düzenini bozmaya yönelik eylemler içerisinde olmamaları gerekiyor. Şiddet, terör, izinsiz eylem, can ve mal kaybına yol açacak tutumların dışında olmaları ve bunlara karşı tavır almaları durumunda muhatap oluruz."

HDP basın toplantısı düzenleyecek

HDP'nin İmralı ve Kandil'le temasları yürüten heyetindeki isimler 13.00'te bir basın toplantısı düzenleyecek. HDP'nin grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Meclis'te düzenleyeceği basın toplantısında hükümete diyaloğun sürmesi çağrısında bulunması bekleniyor.

Hükümet, Kobani'ye destek eylemlerinde yaşanan olaylardan HDP'yi sorumlu tuttu. Hükümet çözüm sürecinin devamı için kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasını şart koşuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Parti Gibi Davranırsa Muhatap Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement