Pınar Selek'e Uluslararası Destek - Son Dakika
Güncel

Pınar Selek'e Uluslararası Destek

Pınar Selek\'e Uluslararası Destek

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili aldığı beraat kararı Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi tarafından bozulan Sosyolog-yazar Pınar Selek'in bugün görülen duruşma öncesi düzenlenen basın açıklamasında, Pınar Selek'in beraatini geri...

24.01.2013 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili aldığı beraat kararı Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi tarafından bozulan Sosyolog-yazar Pınar Selek'in bugün görülen duruşma öncesi düzenlenen basın açıklamasında, Pınar Selek'in beraatini geri istiyoruz" pankartı açıldı.

İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen duruşma öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde yapılan açıklamaya katılan uluslararası destekçiler arasında, Strasbourg Üniversitesi rektör yardımcısı Francis Kern, Fransız araştırmacı ve öğretim üyeleri sendikasından Jean Malifaud, Alman yazar Günter Wallraff'ın da aralarında bulunduğu Fransa, Almanya, Avusturya ve İtalya'dan öğretim üyeleri, sosyolog, hukukçu, yazar ve aktivistler dikkat çekti.

Pınar Selek'e eski milletvekili Ufuk Uras, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, babası Av. Alp Selek, kardeşi Seyda Selek, sanatçı Nur Sürer, gazeteci Şükran Soner, milletvekili Musa Çam, Sosyoloji Mezunları Derneği de destek verdi. "Pınar Selek onurumuzdur", "Adalet bekliyoruz" sloganının yanı sıra, Fransızca adalet isteyen sloganlar da atıldı.

"PINAR SELEK'İN BERAATİNİ İSTİYORUZ"

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı dektek gösterisinde basın açıklamasını okuyan sanatçı Nur Sürer, Pınar Selek'in iki duruşmadır süren davasında, reddi hakim talebinin usulsüzce reddedildiğini söyleyerek;

"22 Kasım 2012 Perşembe günü görülen duruşmada mahkemenin yetkisi olmadığı halde kendi nihai beraat hükmünü Yargıtay Ceza Kurulu yerine geçerek ara kararla bozmaya yeltendiğini gördük. İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 9 şubat 2011 tarihinde Pınar Selek hakkında vermiş olduğu nihai beraat kararını, yasaları çiğnemek pahasına yok saydı. Son iki duruşmadır bu oyun Pınar Selek'in reddi hakim talebinin usulsüzce geri çevrilmesi ve esastan yargılamaya geçilmesi gayretleriyle müdanasızca devam ediyor. Şimdi yurtiçi ve yurtdışından çok geniş katılımla buradayız. Pınar Selek'e destek için Strasbourg Üniversitesi'nde Fransa saati ile 11.00'de bir saatlik dayanışma grevi gerçekleşecek. Öğretim üyeleri ve öğrenciler bahçede birlikte oturarak mahkemeye tepkisini dile getirecek" dedi.

Açıklamada Pınar Selek'in beraat kararını geri istediğine değinilerek, "Pınar, 'zaten inanıyorum. 24 Ocak'ta beraatimi isiteyecek insanlar. Bu hatadan dönülsün, yasalara uyulsun. Bir insanın hayatıyla beraat, müebbet sarkacında oynanmasın" denildi.

"ADALET'İN 'T'Sİ DÜŞTÜ ADALE OLDU"

Basın açıklamasının ardından konuşan eski Milletvekili Ufuk Uras ise bugün Pınar Selek için beraat beklediklerini belirterek, " Türkiye'deki adalet sistemi beraat edecek mi onu bilemiyorum. Pınar Selek üzerindeki cadı kazanı, bütün uluslararası vicdan sahiplerini harekete geçirdi. Türkiye'deki adalet sistemi T'si düşen adalenin esas olduğu bir sistem oldu. Bunun düzeltilmesi için bu tarz davalar emsal olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

SELEK'İN KARDEŞİ; ARTIK BU DAVADAN KURTULMAK İSTİYORUZ

Fransız barosuna kayıtlı avukat Camille Bal, Pınar Selek'in Türkiye'ye dönmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Pınar Selek'in babası Alp Selek de, değerlendirme yapmanın zor olduğunu belirterek, davanın hukuk olmayan bir davaya dönüştüğünü belirtti. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise, davanın 3 kez beraat verildiğini belirterek, "Bu bir zulüm. Adalet terazisi her konuda hassas mı? bunu merak ediyoruz. Hukukla bağdaşmış bir durum yok. Beraat talep ediyoruz" dedi. Pınar Selek'in kardeşi Seyda Selek de, "Artık 15 sene oldu adalet beklemiyorum. Beraatimizi geri verseler bile adalet yerini bulmaz. Artık bu davadan kurtulmak istiyoruz" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından duruşmayı izlemek üzere adliyeye girdi. - İstanbul/ Kağıthane

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pınar Selek'e Uluslararası Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement