'Pişmiş Menemene Musluk Suyu' - Son Dakika
Spor

'Pişmiş Menemene Musluk Suyu'

\'Pişmiş Menemene Musluk Suyu\'

Galatasaray, 2013'ün ilk derbisinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

28.01.2013 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray, 2013'ün ilk derbisinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Maça Felipe Melo'nun kırmızı kartı damga vururken; yeni transferler Wesley Sneijder ve Dentinho'nun forma ilk kez forma giymesi gecenin önemli gündem maddelerinden oldu.

Bu önemli derbinin ardından kalemlerine sarılan spor yazarları derbiyi yorumladı. Özellikle; Ali Ece'nin, Beşiktaş'ın stratejisi hakkında yaptığı değerlendirme ilgiçti; 'Pişmiş menemene musluk suyu'.

İşte 10 spor yazarlarından 10 derbi yorumu;

ALİ ECE | AKŞAM

"Rakip 10 kişi kalmış ve mutlak gol lazımken Mehmet Akyüz gibi umutsuz bir vaka oyuna alınacaksa Batuhan neden kiralandı, Sinan Kurumuş neden alındı? Beşiktaş taraftarının 15 günde fedanın kralını yapıp imece usulü hazırlayarak yönetime sunduğu forvet listesine ne oldu sahi? ya İbrahim Altınsay'ın bıraktığı Semih Usta'nın üzerine çalıştığı transfer listesi? Gördüğüm kadarıyla orada Mehmet Akyüz'den kat be kat iyileri vardı! Sahi ne oldu onlara? Pişmiş menemene musluk suyu katmak yerine uygun fiyata gerekenler alınsaydı bu kader maçı göz göre göre çöpe gider miydi?"

GÜNTEKİN ONAY | VATAN

"Tarih hiçbir zaman korkanları yazmadı. Korkanlar hiç bir zaman başaramadı. Dün Samet Aybaba korktu. Kazansa lider olacağı maçta Beşiktaş'ı derbide Anadolu takımı mantalitesiyle sahaya sürdü. Ligde sadece 45 dakika oynamış Mehmet Akgün'ü hayatının ilk derbisinde sahaya sürüp macera aradı. Maçı otel odasında izleyen Türkiye ligini tanımayan bir yabancı ilk 20 dakikayı seyretse G.Saray'ı şampiyonluğa, Beşiktaş'ı ise düşmemeye oynuyor sanırdı"

RIDVAN DİLMEN | FOTOMAÇ

"Müthiş bir derbi oldu. G.Saray hak ettiği bir maçı kazandı. Hem de 2. yarının başında hemen golü yemesine ve Melo'nun kırmızı kartla 10 kişi kalıp yarım saatlik bir bölümü eksik oynamak zorunda kalmasına rağmen. Beşiktaş'ta bir Almeida'nın olmaması ile takım oyunu büyük bir organizasyon bozukluğu yaşamış. Bakın Sneijder'in gelmesi G.Saray'ın oyun düzenini bu kadar etkilememiş.  Melo'nun kırmızı kartı ile 10 kişi kalınması bu baskıyı çok artırdı. İşte tecrübe bu noktada çok önemliydi. Bence Melo tükürmedi!"

UĞUR MELEKE | MİLLİYET

"Dünkü derbinin ilk yarısı, Galatasaray'ın eski doğrusunu, Beşiktaş'ınsa yeni doğrusunu arayışı şeklindeydi. İlk yarıda kazanan eski doğru oldu.

2011-2012 model Galatasaray, belki adam geçmeyen, belki savunma arasına öldürücü koşular yapmayan bir takımdı. Ama kenarlarda Engin-Emre ve defansif santrfor Elmander'le merkezde iyi bir pas trafiği sağlıyor, golleri de pasla kaleye kadar girerek atıyorlardı. İlk devrede aldığı iyi sıralamaların kötü oyununu gölgelediğinin farkında olan Terim, 2012 doğrusuna döndü. Kasımpaşa maçının en kötüsü Emre'de ısrar etti, geçen seneki sistemin en kritik adamı Elmander'i tuttu. Takıma bir "araya pas mecburiyeti" hissettiren Burak'ı dışarıda bıraktı. İlk devre sonundaki görüntü, Galatasaray'ın eski doğrusundan iyi verim aldığını gösteriyordu."

AHMET ÇAKIR | ZAMAN

"Melo'nun yaptığı kadar yıkıcı olmasa da yorucu bir durum Hamit'in artık drama dönüşmeye başlayan yetersizliği. Takım 10 kişi kalmışken bomboş durumda penaltı noktası üzerinden topu kaleye gönderemeyişi isyan edilecek türdendi. Sonrasında da hep yapamadığı işler, kaybettiği toplar ve öteki dağınıklıklar artık dramatik bir hal almaya başladı. Bizim bildiğimiz Hamit başka bir adamdı. Bu gördüğümüz onun gölgesi gibi. Sarı Kırmızılı takımın bu galibiyeti şampiyonluk yolculuğunu başlatacak kadar önemli ve değerliydi. Maçın en iyisinin Riera olduğunu da eklemeden geçmeyelim."

LEVENT TÜZEMEN | TAKVİM

"Galatasaray'da yardımlaşma sahaya çok akıllı yansıyordu. Fiziksel güç yetersizliği içindeki Fernandes, Beşiktaş'ı sırtlayamayınca orta alanı kolay kontrol altına alan Galatasaray istediği gibi top çevirip hücuma etkili çıktı. Devre biterken Riera'nın kafayla attığı gol bir zeka ürünüydü. Bu ortaya kafaya sıçrayarak vuracakları için Elmander ya da Umut golü atamazdı.

CÜNEYT TANMAN | BUGÜN

Fatih hoca aslında dün akşam ilginç işler yaptı. Burak'ı niye oyuna almadı. Hakan Balta'yı oyuna alıp, Sneijder'i niye santrafor olarak oynattı. Oyuna hatalı hamle ile başlayan Aybaba ise ikinci yarıda doğru hamle ile başladı ve erken gol ve rakibi eksik kalınca puan alma fırsatını yakaladı. İlk 45'te Hamit çok kötüydü..Var mı yok mu? Tempoya ayak uyduramadı... Hamit niye frikik atar? Hele bu formu ile... Hamit için olumlu söylenecek tek şey Galatasaray 10 kişi kaldıktan sonraki çabaları..."

OSMAN ŞENER | MİLLİYET

"Burada konuşulacak konu Melo olmalı. Oğuzhan'a tükürdü mü, hoh mu dedi bilmiyorum. Tribünle yeşil saha arasındaki mesafe uzak, iyi göremedim. Şayet tükürdüyse yazıklar olsun bu adama. Son 30 dakika arkadaşları Melo için de koştular. Bu maçı kazanmak için her şeyi yaptılar. Sneijder'e gelince 3 kere topla buluştu. Attığı paslarla onun için futbolcu demiycem, futbolcunun kralı diyeceğim. Galatasaray'a çok büyük güç katacak. Kendini belli etti, ama zamana ihtiyacı var. Sonuçta gol pozisyonu açısından keyifli bir maç olmadı. Ama sahaya koydukları mücadele için her iki takımı da kutlamak lazım. "

ŞANSAL BÜYÜKA | AKŞAM

"Dünya yıldızı Sneijder, Arena'nın yenilenen o pırıl pırıl çimlerinde tribünleri dolaşıp dört bir tarafa selam verirken, aynı anda bir başka dünya yıldızı Didier Drogba'nın transfer haberi geldi... Doğal olarak Arena'nın rengarenk tribünleri mutluluktan kendinden geçmiş maçı beklemeye başladı... Şurası çok açık ortada: Geçmiş yıllarda sıkıntılarla kavrulan Galatasaray'da o günler hızla geride kalıyor... Başarısızlık, karamsarlık, parasızlık artık Cim-Bom'un gündeminde, kaderinde yok... Galatasaray sadece futbolda değil, hemen hemen her branşta yeniden yükselen bir yıldız gibi parlıyor..."

ATİLLA GÖKÇE | MİLLİYET

"Tam anlamıyla dramatik bir derbi izledik. Bunun adını isterseniz "zengin ve yoksul" koyabilirsiniz. Galatasaray "varlıklarıyla" gövde gösterisi yapıp adeta övünürken, Beşiktaş "yokluklarıyla" dövündü... Kolay gollerle heyecanı ve coşkusu çabucak uçan bir derbiydi bu... Galatasaray daha üçüncü dakika dolarken Emre Çolak'la beklemediği golü buldu... Samet Aybaba Almeida'nın yokluğunda Holosko'yu santrfor olarak oynatmak istemiş, onun sağ kanattaki yerini Hilbert'le, Hilbert'in sağbek görevini de Mehmet Akgün'le doldurmaya niyetlenmişti. Bu niyet hiç tutmadı. Üstelik, Mehmet Akgün'ün boş bıraktığı sol kulvardan Emre Çolak ilk faturayı da kesiverdi..."

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor 'Pişmiş Menemene Musluk Suyu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement