Prof.dr. Bekmez; "Seçim Sonrası Ekonomi Normalleşir" - Son Dakika
Yerel

Prof.dr. Bekmez; "Seçim Sonrası Ekonomi Normalleşir"

Prof.dr. Bekmez; "Seçim Sonrası Ekonomi Normalleşir"

Seçim sonrası ekonominin normale döneceğini açıklayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Selahattin Bekmez doların yükselişinin de daha fazla sürmeyeceğini açıklayarak “Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, gelişmekte olan ülkelerde de genellikle, siyasi istikrar ve ekonomik istikrar birbirinin en önemli belirleyenleridir.

24.03.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim sonrası ekonominin normale döneceğini açıklayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Selahattin Bekmez doların yükselişinin de daha fazla sürmeyeceğini açıklayarak "Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, gelişmekte olan ülkelerde de genellikle, siyasi istikrar ve ekonomik istikrar birbirinin en önemli belirleyenleridir. Hangisinin hangisini tetiklediği konusunda ciddi polemikler olsa da, uygun ekonomi politikalarının uygulanması durumunda ben siyasi istikrarın ekonomik istikrarı tetiklediği kanaatini taşıyorum" dedi.

Bekmez, konunun Türkiye açısından bu bağlamda değerlendirilirdiğinde, seçim sonrasında ekonomide ciddi normalleşmeler yaşanacağını şimdiden öngörebileceğini ifade ederek, "Zira, seçim öncesi rutinleşen yapısal sorunların ve nispeten de olsa belirsizliklerin gün yüzüne çıkması ekonomide bazı olumsuzlukları da beraberinde getirir. Ancak, seçim sonuçları ile birlikte bu belirsizlikler ortadan kalkacak ve yapısal programların hayata geçirilmesine özen gösterilecektir" dedi.

"DÜNYA EKONOMİSİ TOPARLANIYOR"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Selahattin Bekmez yaptığı ekonomik değerlendirmeyi "Şu da bir gerçek ki, dış dünyada meydana gelen genişletici para politikaları sonrasında artık gelişmekte olan ülkelere eskisi kadar para akmıyor. Bu durum da gelişmekte olan ekonomileri beklenen düzeyde canlandırmıyor artık. Ancak, Avrupa'daki genişletici politikalar Avrupa'nın kendisine canlılık getirecek. Zaten son gelen veriler AB ekonomisinin de yavaş yavaş toparlanmaya başladığı yönünde. Sıfır faiz ve parasal genişleme politikaları Avrupa'da enflasyonun yüzde 2'lerde seyretmesine neden olacaktır. İhracatının neredeyse yarısını Avrupa'ya yapan Türkiye için bu durum ciddi ekonomik canlanma getirecektir. Bu da 2015 yılı ortalarından itibaren gerçekleşecektir" şeklinde sürdürdü.

"DOLAR SONSUZA KADAR YÜKSELMEZ"

Doların sonsuza kadar yükselmeyeceğini de sözlerine ekleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Selahattin Bekmez, "Bir diğer nokta da, ABD'de görülen ekonomik iyileşmelerdir. ABD ekonomisi bu yıl ve gelecek yıl belki de dünyada en iyi büyüyen ekonomilerden birisi olabilir. Bu durum da hem dünya ekonomisine, hem de Türkiye ekonomisine olumlu yansımalar getirecektir. Dolardaki yükselme ise daha fazla devam etmeyeceğe benziyor. Şu andaki seviyesine denk bir yerde dengeye gelecektir. Türk işadamları gelecekle ilgili plan, program ve hedeflerini bu durumu dikkate alarak oluşturmalıdırlar. Türkiye bunları değerlendirdiği ölçüde ekonomik pastadan daha fazla pay almış olacaktır" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof.dr. Bekmez; 'Seçim Sonrası Ekonomi Normalleşir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement