Prof. Dr. Jale İnan, Side'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Jale İnan, Side'de Anıldı

Prof. Dr. Jale İnan, Side\'de Anıldı

Antalya’nın Manavgat ilçesi Side beldesinde 35 yıl boyunca Side Antik Kenti Kazı Başkanlığı’nı yürüten merhum Prof. Dr. Jale İnan, 100. yaş gününde Apollon Tapınağı’nda anıldı.

06.02.2014 14:14

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde 35 yıl boyunca Side Antik Kenti Kazı Başkanlığı'nı yürüten merhum Prof. Dr. Jale İnan, 100. yaş gününde Apollon Tapınağı'nda anıldı.

Side Belediye Başkanlığı ve Side Kazı Başkanlığı tarafından düzenlenen anma törenine; Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar ile Side Kazı Başkanı ve aynı zamanda Jale İnan'ın öğrencisi olan Prof. Dr. Hüseyin Alanyalı'nın yanı sıra İnan'ın oğlu Hüseyin İnan ve torunları da katıldı.

100. yaş gününde merhum Prof. Dr. Jale İnan'ı anmak ve hatırlamak amacıyla Apollon Tapınağı önünde düzenlenen etkinlikte; İnan'ın eserleri ve hatıraları anlatıldı. 1947 yılında, Ordinaryüs Prof. Arif Müfid Mansel'in asistanlığında Side kazı çalışmalarına katılan merhum Prof. Dr. Jale İnan'ı anlatan Prof. Dr. Hüseyin Alanyalı; "İnan, 1966 yılından vefat ettiği 2001 yılına kadar Side Kazı Başkanlığını yürütmüştür. Başta Side'deki eski antik hamamın Side Müzesi'ne çevrilmesinde ve Apollon Tapınağı'nın ayağa kaldırılmasında büyük katkıları ve emekleri olmuştur. Biz de kendisini 100. yaş gününde, emeği bulunan Apollon Tapınağı önünde anmak istedik" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Jale İnan, Side'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement