Rudolf Nureyev belgeseli Alanya özel gösterimi - Son Dakika
Güncel

Rudolf Nureyev belgeseli Alanya özel gösterimi

Fransa'ya sığınma talebinde bulundu. Aile özlemini Fethiye'de Gemiler Adası'nda yaşayanlarla gidermeye çalıştı ve bir dünya yıldızı oldu…

21.06.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkesinden kaçarak Fethiye'ye geldi çok geçmeden dünya yıldızı oldu

SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği)'den kaçarak Fethiye'ye geldi.

Klasik balenin yenilikçi yorumcusu efsane balet Rudolf Nureyev'in seyrine doyulmaz sanatı, başarı, mutluluk ve hüzün dolu hayatını konu alan 'Rudolf Nureyev:Düşlerinin Adası' belgeseli Alanya Kristal Kale Film Festivali kapsamında Alanyalı izleyiciyle buluşuyor

Bu yıl ilki düzenlenecek olan 1. Alanya Kristal Kale Film Festivali 25 Haziran Cuma günü başlıyor. Rus popülasyonunun yoğun olduğu Alanya'da ilki düzenlenen festivalde; Türkiye, Rusya, Hollanda, Danimarka, Almanya, Belçika, Kazakistan, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Kırgızistan ve Türkiye ile Ukrayna ortak yapımı filmler yer alıyor. Alanya'nın tanıtımı açısından önemli bir etkinlik olan festivaldeki filmler arasında en dikkat çeken yapıtlardan biri de, dünyanın en büyük yeteneklerinden biri olan Rus Balet Rudolf Nureyev'in Fethiye Gemiler Adası'ndaki yaşanmışlıklarını konu alan belgesel.

Ülkesinden kaçtı ve dünya yıldızı oldu

'Rudolf Nureyev: Düşlerinin Adası' belgeseli Nureyev'in 1961 yılında SSCB'den kaçarak önce Türkiye'ye gelmesi ardından da Fransa'ya iltica etmesini konu alıyor. Balenin Jim Morrison'ı diye anılan Nureyev, Türkiye'ye geldiğinde Fethiye Gemiler Adası'na adeta aşık oluyor ve orada yaşayan yerli halkı kendi ailesine benzetiyor. Nureyev, Fransa'ya ilticasından sonra en yakın arkadaşı iş kadını Yasemin Pirinçcioğlu'nun yardımıyla düzenli olarak Fethiye Gemiler Adası'na gelerek aile hasretini gidermeye çalışıyor. Fethiye Gemiler Adası; günden güne yıldızlaşan ve ünü Avrupa'yı aşıp bir dünya yıldızı olan Nureyev'in unutulmazları arasında yer alıyor. Kuğu Gölü, Uyuyan Güzel, Fındıkkıran ve Donkişot gibi dünyanın en önemli bale gösterilerinde rol alan Nureyev, 1993 yılında hayata veda ediyor.

Belgesel Alanya'da açık hava gösterimiyle izlenecek

Sanat, zafer, mutluluk ve hüzün dolu bir hayatın baş yapıtlar arasında yer alacak hikayesi 'Rudolf Nureyev:Düşlerinin Adası' belgeseli Rus kökenli Evgenia Tirdatova, Nurdan Tekeoğlu ve VIP Turizm Başkanı Yasemin Pirinçcioğlu yapımcılığında Alanyalı sanatseverle buluşuyor. Belgesel, 26 Haziran 2016 Pazar günü saat 20.45'te Alanya Kristal Kale Film Festivali kapsamında Alanya'da Kızıl Kule Altı- Marina'da açık havada izlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rudolf Nureyev belgeseli Alanya özel gösterimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement