Şanlıurfa'da çölyak ve PKU hastalarına gıda desteği - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da çölyak ve PKU hastalarına gıda desteği

Şanlıurfa\'da çölyak ve PKU hastalarına gıda desteği

Haliliye Belediyesi tarafından çölyak ve fenilketonüri hastalarına yönelik içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolisi dağıtıldı.

16.02.2022 12:54  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haliliye Belediyesi tarafından çölyak ve fenilketonüri hastalarına yönelik içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolisi dağıtıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Haliliye Belediyesi kent genelinde bulunan çölyak ve fenilketonüri hastalarına yönelik desteği sürüyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren glütensiz ekmek fırını, çölyak hastaları için ekmek üretimini sürdürüyor.

Bölgede ilk ve tek olan glütensiz ekmek fırınında yıllık yaklaşık 650 bin adet ekmek dağıtımı yapılırken, çölyaklılara yönelik gıda kolisi desteği de veriliyor.

Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erol ve Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan tarafından hasta ve hasta yakınlarına gıda kolileri dağıtıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğan, Haliliye Belediyesi'nin yıllardan beri glütensiz ekmek ve glütensiz gıda kolisi dağıtımı yaptığını hatırlattı.

Belediyeye desteklerinden dolayı teşekkür eden Doğan, "Haliliye ilçemizde 400 tane çölyaklı kardeşimiz ikamet ediyor. Kolilerin içerisinde 9 çeşit glütensiz malzeme var. Bunları periyodik şekilde dağıtıyoruz. Bunun yanında her ay çölyaklıların kartına 30 ekmek hakkı yükleniyor. Haliliye'nin Glutensiz Ekmek Fırını Türkiye'de 4. sırada 2 bin 45 vatandaşımız kentte glütensiz besleniyor. En önemlisi de bunlar ücretsiz dağıtılıyor, Türkiye'de bir ilk. Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat'a, Başkan Yardımcımız Mehmet Erol'a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da çölyak ve PKU hastalarına gıda desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement