Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 102. Yılı

MHP İl Başkanı Hakan Özkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

17.03.2017 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İl Başkanı Hakan Özkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özkan, Çanakkale zaferinin Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri baştan ayağa yenileyen stratejik bir diriliş olduğunu belirtti.

Çanakkale'nin imanın, inancın, izzet ve iffetin, zillet, hezimet ve acziyeti mağlup ettiği kutlu bir mekan olduğunu ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"102 yıl evvel Türk milletinin kaderi Çanakkale'de düğümlenmiş, varlığı Çanakkale'ye mühürlenmişti. Zalimler en gelişmiş silah ve teknolojileriyle önce denizden, sonra başaramayınca karadan saldırmışlar fakat bu aziz millete boyun eğdirememişlerdir. Çünkü Türk milleti sükut kesmiş tepelerde, ateş almış koylarda parlamış, fırın gibi tabyalarda, tarihin nabız atışının duyulduğu mevzilerde çağlamış; kısaca Çanakkale'de namus ve şeref müdafaasıyla ayağa kalkmış, barbar istilasına karşı etten duvar örmüştür. 'Bir elimizi bağlasalar da tek elimizle Boğaz engelini aşarız' diyen Lord planları, haçlı hevesleri Çanakkale'de paramparça edilmiştir. "

Türkiye Cumhuriyeti'nin kişilerle kaim olmadığını ifade eden Özkan, "Hiç kimse kendini dev aynasında görmemeli, vazgeçilmez addetmemelidir. Hangi oyun ve tuzaklar devreye sokulursa sokulsun, Türk milletinin birbirinden ayrılmayacağının nişanesi, şanlı hilalin gölgesi altında, Diyarbakırlı Bayram'ın, Erzurumlu Hasan'ın, Trabzonlu Adem'in, Kayserili Ahmet'in, Şanlıurfalı Hüseyin'in, İzmirli Murat'ın ve Ankaralı Mehmet'in bugün Çanakkale sırtlarında yan yana yattığı muazzez kabirlerdir. Vatan işgale uğramasın, namahremimize el değmesin, birlik ve bütünlüğümüz bozulmasın diyerek Çanakkale'yi aşılmaz kılan cesaret, Allah'a hamd olsun ki hala değerinden bir şey kaybetmemiş, hiçbir zaman da kaybetmeyecektir. Bu vesileyle Çanakkale'de bedenlerini siper ederek istiklalimizi koruyan, Cumhuriyet'in yolunu açan, Türk ve insanlık tarihini derinden etkileyen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

-Saadet Partisi

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Güler İriş de ecdadın 102 yıl önce İslam topraklarını emperyalistlere çiğnetmemek için Hakk'a yürüdüğünü ifade etti.

Vatan için vatan evlatlarının canından geçtiğini belirten İriş, şunları kaydetti:

"Ümmetin kutlu anaları on dördünde, on beşinde kuzucuklarını cepheye gönderdiler. Dünyanın en güçlü donanmaları Boğaz'dan geçmesin diye iki yüz elli bin delikanlı kendi canından geçti. Ecdadımız Müslümanların birliği ve dirliği için İslam'ın başşehri İstanbul düşmesin diyerek, Mekke için, Medine için, Kudüs için, Şam için, Bağdat için, Diyarbakır için Hakk'a yürüdüler. Çanakkale'de Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Arnavut tek vücut göğsümüzü siper ettik. Çünkü Çanakkale ümmetin müdafaasıdır. Çanakkale, İslam kardeşliği ve İslam Birliği'nin zaferidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement