Selçuk Aziziye Garı Nesiller Boyu Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Selçuk Aziziye Garı Nesiller Boyu Yaşayacak

Selçuk Aziziye Garı Nesiller Boyu Yaşayacak

İzmir Selçuk İlçesi'ndeki Aziziye Garı'nın 2 yıllık çalışmayla kopyasını yapan Aykut Sani Ünver tarafından Selçuk-Efes Kent Belleği'ne kazandırılan maket, yapılan açılışla halkla buluştu.

06.10.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Selçuk İlçesi'ndeki Aziziye Garı'nın 2 yıllık çalışmayla kopyasını yapan Aykut Sani Ünver tarafından Selçuk- Efes Kent Belleği'ne kazandırılan maket, yapılan açılışla halkla buluştu.

Çocukluğundan beri trenlere ilgi duyan elektrik mühendisi Aykut Sani Ünver, 2 yıllık çalışmayla Aziziye Garı'nı birebir kopyasını yaptı. Ünver eserini, Selçuk-Efes Kent Belleği'ne hediye etti. Kent Belleği'ndeki eserler arasında sergilenecek maket için açılış töreni düzenlendi. Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Dahi Zeynel Bakıcı'nın yanı sıra AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Efes Arkeoloji Müzesi Müdürü Cengiz Topal, okul müdürleri, selçuk kent konseyi başkan ve üyeleri, Efes festivallerinin organizasyonunda yer alanlardan avukat Sümer Büyüktosun ile birlikte çok sayıda vatandaş açılışa katıldı

Belediye Başkanı Bakıcı, "Eseri yapan sayın Aykut Sani Ünver'e, böylesine önemli bir eseri Selçuk'a ve Selçuk Efes Kent Belleğimize kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Selçuk halkı ve maket meraklıları için önemli bir eseri Kent Belleğimize kazandıran çalışma arkadaşlarımı da kutluyorum" dedi.

Aziziye Garı'nın 1/87 ölçeğiyle maket çalışmasını yapan Ünver ise tren istasyonu ile ilgili çeşitli objelere de yer verdiğini söyledi. Ünver, "Bu çalışmanın burada en iyi şekilde korunacağına eminim. Gelecek nesillere Çamlık'ın eski halini anımsatmak amacıyla bu çalışmayı yaptım. Selçuk halkına hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selçuk Aziziye Garı Nesiller Boyu Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement