Selin Sayek Böke Kimdir? - Son Dakika
Politika

Selin Sayek Böke Kimdir?

Selin Sayek Böke Kimdir?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin görevlerinden sürpriz şekilde istifa etmesi gündemde bomba etkisi yarattı. Peki Selin Sayek Böke kimdir? İşte detaylar...

06.05.2017 15:46  Güncelleme: 16:10

Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin sürpriz şekilde partisindeki görevlerinden istifa etmesi gündeme bomba gibi düştü. Peki Selin Sayek Böke kimdir? İşte biyografisi...

SELİN SAYEK BÖKE KİMDİR?

Selin Sayek, 24 Ağustos 1972'de Buffalo, New York'ta doğdu. Annesi hekim, babası tıp profesörüdür. Anne tarafından Niğdeli, baba tarafından Hataylıdır.

Sayek sırasıyla Çankaya İlkokulu'ndan, 1989'da TED Ankara Koleji'nden, 1993'te de Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. 1999 yılına kadar Duke Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora yaptı.

2002'de inşaat mühendisi Mert Böke ile evlendi ve bu evliliğinden Can ve Aksel adını verdiği iki oğlu oldu. 2003'te Bilkent Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2010 yılında ise doçent oldu.

2014'te Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi'ne seçildi. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde CHP'nin İzmir 1. bölge milletvekili adayı oldu ve meclise girdi. Kasım 2015'teki erken genel seçimlerde yeniden aynı şehirden milletvekili seçildi.

Aynı zamanda CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcülüğü görevini yürüten Selin Sayek Böke, bu görevinden 6 Mayıs 2017 tarihinde istifa etmiştir.

Son Dakika Politika Selin Sayek Böke Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement