Sevgider'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Sevgider'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Çanakkale'de faaliyet gösteren Sevgi Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (SEVGİDER) tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu.

29.04.2011 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de faaliyet gösteren Sevgi Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (SEVGİDER) tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, SEVGİDER Başkanı Faika Bilgiç Erol, 90. Yıl Gösteri Merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Amaçlarının, eğitim, bilgi ve sevgiyi yaygınlaştırmak olduğunu söyleyen Erol, "Bu kapsamda, içinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftasının son programını kentin en büyük salonunda düzenlemek istedik. Peygamberimize olan sevgi ve özlemin bu salona sığmadığını görmek bizleri çok mutlu etti" dedi.

Daha sonra, Çanakkale Müftüsü İbrahim Öcüt, bu hafta etkinliklerinin ana başlığının "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" olduğunu hatırlatarak günümüzde,

'anne babaların evlatları tarafından terk edildiği', 'miras için cinayetlerin işlendiği', 'kadınların kocaları tarafından öldürüldüğü' türden haberlere muhatap olan insanın, merhamet eğitimine muhtaç olduğuna dikkat çekti.

Öcüt, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimiz beşer hayatının bütün safhalarını idrak etmiş ve insanlığın her topluluğuna örnek olacak bir hayat yaşamıştır. Fani olan dünya hayatını ebedi mutluluğa vesile kılmak isteyenler, hakkın nasıl verilmesi gerektiğini ondan öğrenmelidir. Tarih boyunca ortak insani bir değer olarak kabul edilen merhametin, şaşırtıcı bir ivme ile hayatın her alanından çekilmeye başladığını, bu kıymetli duygudan boşalan yeri şiddet, öfke, kin, nefret ve zorbalık gibi tasvip edilmeyen olumsuz duyguların doldurduğunu görmek üzücü ve düşündürücüdür. Bütün boyutlarıyla bu şiddete ve olumsuz sonuçlarına 'dur' deme kararlılığı ancak merhamet ile mümkün olacaktır. "

Konuşmaların ardından, Erkan Mutlu'nun söylediği ilahilere salonda bulunanlar eşlik etti. Program semazen gösterisi ile son buldu.

Etkinliğe Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ve milletvekili adayları, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, Çanakkale Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, İl Dernekler Müdürü Resul Karakurt, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sevgider'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement