Şimdilerde Herkesin Tanıdığı Kibariye'nin Hayatı Tek Şarkıyla Değişti - Son Dakika
Magazin

Şimdilerde Herkesin Tanıdığı Kibariye'nin Hayatı Tek Şarkıyla Değişti

Şimdilerde Herkesin Tanıdığı Kibariye\'nin Hayatı Tek Şarkıyla Değişti

Kasımpaşa'da orta halli bir evin penceresinden baktığı gençlik fotoğrafı yeniden gündeme gelen Kibariye'nin Türk filmlerine konu olacak bir yaşam hikayesi var.

17.11.2017 15:50  Güncelleme: 15:52

Yıllar, yıllar önce Kasımpaşa'da orta halli bir evin penceresinden bakan bu küçük kız bugün Türkiye'nin en ünlülerinden biri...

OKUMA YAZMAYI SONRADAN ÖĞRENDİ

Asıl adı Bahriye Tokmak olan Kibariye, Manisa'nın Akhisar ilçesinde doğdu. O da fakir bir ailenin kızıydı. Hatta okuma yazmayı bile çok sonraları öğrenecekti.


HERKESİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Onun meslek yaşamı 1974 yılında İzmir'in pavyonlarında başladı. Henüz 19 yaşındayken ilk eşi Tunay Ürek ile evlendi. 1980'lerde İzmir sahnelerinde çalışan Kibariye, o yıllarda İzmir Fuarı'na gelen tüm sanatçıların dikkatini çekti. Bunlar arasında Muzaffer Özpınar da vardı. Ünlü bestekar, sanatçıyı o zamanlar İstanbul'da Stardust gazinosunu çalıştıran Turgut Akyüz'e anlattı. Akyüz; Kibariye'yi dinlemek isteyince de Kibariye İstanbul'a geldi.


TRT'YE ÇIKMASI HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Sesi o kadar etkileyiciydi ki Kibariye Stardust Gazinosu'nda sahne almaya başladı. Onu bugünkü şöhretine taşıyan ise 1981'in yılbaşı gecesinde TRT Televizyonu'na çıkması oldu.


"KİM BİLİR" ŞARKISI DİLLERDE PELESENK

Söylediği Kim Bilir adlı şarkı bir anda dillere düştü. Kibariye'nin yorumu bir döneme damgasını vuran Ümmü Gülsüm adlı şarkıcıyla bile kıyaslandı.


HAYATI TAMAMEN DEĞİŞTİ

Doğallığı ve güçlü yorumuyla kısa sürede geniş bir kitlenin sevdiği sanatçılardan biri oldu Kibariye. Kibariye için yoksulluk içinde geçen günler çok gerilerde kaldı.







Son Dakika Magazin Şimdilerde Herkesin Tanıdığı Kibariye'nin Hayatı Tek Şarkıyla Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement