Şok İddia: PKK'nın Elindeki Şehit Cenazelerini Siviller Aldı - Son Dakika
Güncel

Şok İddia: PKK'nın Elindeki Şehit Cenazelerini Siviller Aldı

İddiaya göre, PKK'nın elindeki şehit cenazelerini almak için sivil heyet devreye girdi. Dağlıca'ya giden 200 kişilik heyet, cenazeleri alarak geri döndü.

07.09.2015 15:12  Güncelleme: 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde dün geceden bu yana devam eden çatışmalarda şehit olan askerlerin cenazelerinin PKK'nın elinde olduğu öne sürüldü. Cenazeler için 200 kişilik bir sivil heyet devreye girdi.

Valilik ile görüşen ve Yüksekova'dan yola çıkan yaklaşık 200 kişilik heyet Dağlıca'da çatışmanın olduğu bölgeye gitti. Eski Milletvekili Esat Canan, kurum temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan heyetin, çatışma bölgesine ulaşarak 16 askerin cenazesini aldığı ve cenazelerin Kamışlı Karakol Komutanlığı'na teslim edildiği bilgileri geliyor.

Heyet, Dağlıca noktasından geçiş yaparken, karakolda görevli askerlerin geçiş sırasında gazetecilere izin vermediği öğrenildi.


(Fotoğraf Twitter'dan alınmıştır.)

Cenazelerin olduğu bölgeye gitmeye çalışan ikinci bir heyetin ise kontrol noktasından geçişine izin verilmiyor.

"16 CENAZEYİ ALARAK GERİ DÖNÜYORLAR"

Gazeteci İrfan Aktan, twitter hesabından yaptığı açıklamada, heyetin başında bulunan Esat Canan'la telefonda görüştüğünü heyetin 16 askerin cenazesini alarak geri dönüş yolunda olduğunu belirtti.

GÜNLER ÖNCESİNDEN YIĞINAK YAPMIŞLAR!

Bu arada PKK'nın saldırı için bölgeye günler öncesinden yığınak yaptığı ve katırlarla bölgeye ağır silah taşıdığı iddia edildi. Saldırıyı düzenleyen PKK'lılar Kuzey Irak tarafına kaçarken, bölgede halen yer yer çatışmalar yaşanıyor ve hem karadan hem de havadan operasyona devam ediliyor.

Şok İddia: PKK\'nın Elindeki Şehit Cenazelerini Siviller Aldı

Son Dakika Güncel Şok İddia: PKK'nın Elindeki Şehit Cenazelerini Siviller Aldı - Son Dakika


Advertisement