Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı - Son Dakika
Politika

Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Son dakika! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra, Saraçhane'de İstanbul Valisi Yerlikaya'dan görevini devraldı. Buradaki coşkulu kalabalığa seslenen İmamoğlu, "Hiç kimseyi dışarıda bırakmayacağız. İstanbul adil bir kent olacak" dedi.

27.06.2019 17:30  Güncelleme: 19:49

SAAT 18.58: Resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki coşkulu kalabalığa seslendi. İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bu güzel bayrağın, bu güzel gök kubbenin altında, Cumhuriyete ve demokrasiye inanmanın geçmişten bugüne tüm değerlere sahip çıkmanın, o gururu yaşamanın büyük bir keyfi içerisindeyim.

Bugün İstanbul'un bayramı. İstanbul'a hayırlı olsun. 31 Mart gecesi durdurmak istedikleri saati 23 Haziran'da millet çalıştırdı millet. Milletin iradesini hiçbir güç geri çeviremez. Milletin iradesini hiç kimse ama hiç kimse yok sayamaz.

Milletin iradesini yok sayanlara İstanbul size dedi öyle bir ders veriyorum ki, alın 806 bin defa millet iradesini İmamoğlu'na teslim ediyorum. Millet ne yaptı? Millet iradesi öyle bir ders verdi ki, 'Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi' dedi. İstanbullu dedi ki, benim adalet duygularımla oynayamazsınız, İstanbullu dedi ki, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

"İSTANBULLULAR DEMOKRASİYE VERİLEN TAHRİBATI TAMİR ETTİ"

İstanbullu 23 Haziran'da Cumhuriyet'e ve demokrasiye olan bağlılığını tescilledi. Bu tescil dünyaya da şunu gösterdi, Türkiye herhangi bir Ortadoğu ülkesi değildir, Türkiye damarlarına kadar demokrasiye inanmıştır. İstanbullu sadece bize oy verenler değil, bütün İstanbullular tüm barışçıl duygularıyla adalete inanan, tüm duygularıyla. Ben bu şehrin 16 milyon insanına teşekkür ediyorum, hiç ayrım yapmaksızın. Hep beraber demokrasiye verilen zararı tadil ettik, demokrasiyi hiçe sayanları bir kez daha milletçe yok saydık. O bir avuç insan yok hükmündedir. Eşitiz biz. Zengini, fakiri eşitiz. Eşitlik duygusu çok önemli. Yok ayrımcılık, Türk, Kürt herkes eşit. Ermeni'si, Rum'u, Süryani'si, Yahudi'si, Arab'ı, Arnavut'u herkes eşit. Milletçe biriz biz biriz.

"İTTİFAK PARTİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sünni'si Alevi'si hep bir aradayız. Hristiyan'ı, Musevi'si birlikte mutlu olacağız. Birlikte mutluluk yaşatacağız bu kente. 16 milyon bütün hemşerilerimi, 16 milyon vatansever olarak bu millet için, bu devlet için her zaman hizmeti en önemli karakter biliriz. Bunun mücadelesini verdik. 23 Haziran bir kez daha bu şekilde büyük bir mesajı vermiştir İstanbul'a. İttifak partilerimize teşekkür ediyorum. Evladı olduğum, beni yetiştiren ve bugüne getiren Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür ediyorum. Genel Başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. İttifak partimiz İYİ Parti'ye çok teşekkür ediyorum. Saygıdeğer genel başkanı sayın Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. Partilerimizin tüm çalışanlarına, emekçilerine, her iki il başkanıma, onların nezdinde ilçe başkanlıklarına, kadın, gençlik kollarına, milletvekillerine, parti meclisi üyelerine, genel başkan yardımcılarına çok ama çok teşekkür ediyorum. Canan Kaftancıoğlu'na, Buğra Kavuncu'ya teşekkür ediyorum.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Bu süreçte demokrasiye katkı sundukları için, bize destek veren, vermeyen tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Ama ben biliyorum çok kıymetli oylarını alsak da almasak da eşit vatandaş olarak hepsine gururla hizmet sunacağım gururla. Ve özellikle siyasi partilere teşekkür ederken hem destek olan hem demokrasiye katkı sunan HDP'li hemşehrilerime teşekkür ediyorum. AK Partili hemşehrilerime teşekkür ediyorum. MHP'li hemşehrilerime teşekkür ediyorum. DSP'li, BBP'li, BTP'li, Vatan Partili, Demokrat Partili dostlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca demokrasiye her ortamda katkı sunarak adaylığını devam ettiren Vatan Partisi adayına da teşekkür ediyorum. Ama özellikle demokrasiye büyük katkısı olan her zaman demokrat duruşuyla sürece katkı sunan Saadet Partisi'ne teşekkür ediyorum, adayına teşekkür ediyorum. Ben İstanbul halkının öncüleri olarak bize her ortamda, her aşamada sahip çıkan yanımızda olan, kampanyaya katkı sunan İstanbul gönüllülerine teşekkür ediyorum.

"İSTANBULLULARI İSTANBUL GÖNÜLLÜSÜ OMAYA DAVET EDİYORUM"

İstanbul gönüllülüğü kavramı sadece seçimle kalmayacak, bugün itibarıyla bütün İstanbulluları İstanbul Gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Değerli dostlar, güzel insanlar Haziran ayı itibarıyla bu önemli kampanyamıza destek olan, yanımda olan kampanya çalışanlarına, basın danışmanıma, basın heyetime, bütün danışmanlarıma, yol arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma, emekçilerime, bu meydanları bize hazırlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin yaratıcı insanlarına, Türkiye'nin iş insanlarına, Türkiye'nin emekçilerine kısacası o büyük kalpleriyle İstanbul'un çocuklarına teşekkür ediyorum. Enerjisiyle beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan İstanbul'un gençlerine teşekkür ediyorum. İstanbul'un kadınlarına teşekkür ediyorum. Toplumun vicdanlı kadınlarına teşekkür ediyorum. Bu şehrin beyefendilerine, insanlarına, güzel hemşerilerime teşekkür ediyorum. Ama özellikle altını çizerek cesaretleriyle bugüne kadar yanımızda olan bundan sonra da yanımızda olacağına inandığım sanatçılara teşekkür ediyorum.

"BUGÜN İTİBARIYLA ARABADA KORNA ÇALMAYACAĞIZ"

Birlikte İstanbul'u ayağa kaldıracağız. İş insanlarına mali anlamda hazır olan iş insanlarına sesleniyorum. İlk etapta başta kreş kampanyamız olmak üzere çocuklara ve sosyal anlamdaki birçok projemize eşlik etmelerini bekliyorum. İstanbul'un her kesimini bu süreçte seferberliğe davet ediyorum. Kıymetli dostlar, biz bu şehrin inançlarını, kurucu değerlerini hep birlikte var edeceğiz. Şehrin her kesimini, insanlarına saygınlık kazandıracağız. Göreceksiniz başka bir mutluluk, sevgi, saygı ve huzur ortamı inşa edeceğiz. Hepinizden, bütün İstanbul'a sesleniyorum; bugün itibarıyla trafikte korna çalmayacağız. Yolda giderken arabadan, camdan dışarıya çöp atmayacağız. Atanları uyaracağız. İstanbul'u hep birlikte temiz tutacağız. Yaya geçidinde bir yaya gördüğümüzde ona araçlar ve şoförler yol verecek. Uygar bir şehir olacağız.

"İSTANBUL ADİL BİR KENT OLACAK"

Otobüste, metroda yaşlı bir hemşerimize, hamileye, engelliye yol vereceğiz, yerimizi vereceğiz, kibar, uygar İstanbullular olacağız. Bu şehirde her yönüyle başka dönem başlatıyoruz. Biz bu şehrin her anını sizinle paylaşacağız, şeffaf, katılımcı bir İstanbul olacağız. Hiç kimseyi dışarıda bırakmayacağız. İstanbul adil bir kent olacak. Hızlıca hizmet üretecek. Buradan duyurmak istiyorum, işine sahip, alın teri döken ve bu şehir için çalışan kişiye partiye değil 16 milyon İstanbul için çalışan, her büyükşehir belediye çalışanın yeri başımın üstü. Ama başka öncelikleri olan varsa, iş hukukuna, iş ahlâkına göre davranmıyorsa, belediyede başka işler peşinde koşuyorsa benim onunla beraber işim olmaz.

"SEÇİMİN KAZANANI İSTANBUL VE TÜRKİYE'DİR"

Liyakatiyle çalışanları başımızın üstünde tutacağız. Bu şehirde biz onlar diye bir ayrım olmayacak. Biz bu şehrin 16 milyon insanını rengi, ahengi olarak görüyoruz. Biz bu şehirde kaynakları adil dağıtmaya geliyoruz. Bu şehir bir hoşgörü şehri olacak. Herkesi içine katan. Şunu bilin, seçimin kazananı biz ya da buradakiler değil. Seçimin kazananı İstanbul ve Türkiye'dir. Benden önce bu şehre iyi işler yapmış kim varsa teşekkür ediyorum. Bu şehre emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Biz bu şehrin yaşayanlarını barıştıracağız. Siyasette kirli dili yok edeceğiz. Partizanlığı bu binalardan söküp atacağız. Artık liyakat, adalet var.

"GALATASARAY'IYLA, FENER'İYLE, BEŞİKTAŞI'YLA ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ"

Ne demiştik? Yolumuz uzun. Ne demiştik? Heyecanımız var, gençliğimiz var. Çalışacağız ve başaracağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Allah şahit, çok çalışacağım, benimle gurur duyacağınız işler yapacağız. Bize hatamız olduğunda lütfen bizi uyarın. Bize önerilerinizi yollayın. Bizi yalnız bırakmayın. Bizi eleştirin. Bizim arkamızdan başka işler çevirenler varsa onlardan da bizi koruyun. Var mıyız? Biz şunu söylüyoruz. Bu şehrin çoğunluğu millet, bu şehrin insanları hizmet bekliyor. Biz ne dedik? Kişilere değil partilere değil biz İstanbul'a hizmet etmeye geliyoruz. Onların sevgisi, onların güzel duyguları her sabah kalktığımızda bizi şarj edecek güne enerjik başlayacağız. Bu şehrin güzel renkleriyle, çok güzel işler başaracağız. Tüm takımlarıyla Galatasaray, Fener'i, Beşiktaş'ıyla çok güzel işler başaracağız.

"KENDİMİ 16 MİLYON İSTANBUL'A EMANET EDİYORUM"

Bu alanda giderken banadualarınızı esirgemeyin. Yardımınıza, desteğinize ihtiyacım var. Ben kendimi 16 milyon İstanbul'a emanet ediyorum. Sizlerle birlikte çok güzel işler başaracağız. Sizleri de Allah'a emanet ediyorum. Hepinizi çok seviyorum. Her şey güzel olacak.

İMAMOĞLU GÖREVİ İSTANBUL VALİSİNDEN DEVRALDI

SAAT 18.30: İmamoğlu, Çağlayan'daki İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra beraberindeki heyetle Saraçhane'deki İBB Başkanlık binasına geldi. Burada kalabalık tarafından karşılanan İmamoğlu, eşi Dilek, büyük oğlu Mehmet Selim İmamoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Muharrem Erkek ve bazı milletvekilleriyle birlikte başkanlık makamına geçti. Burada devir-teslim töreni gerçekleşti.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

İstanbul Valisi ve İBB Başkan Vekili Ali Yerlikaya, 7 Mayıs'tan bu yana vekaleten ifa ettiği görevi Ekrem İmamoğlu'na devrettiğini belirterek, "Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu süre içerisinde birlikte çalıştığımız, Büyükşehir Belediyesi ailesine, tüm İstanbullu hemşehrilerime teşekkür ediyorum." diyerek, başkanlık mührünü İmamoğlu'na verdi.

Ekrem İmamoğlu ise, "Elbetteki böyle kadim bir kentin belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını herkes biliyor, hissediyor ama bunu şu anda en fazla hisseden benim diye düşünüyorum. Allah, mahcup etmesin. Umuyorum, bu şehre, tarihine, maneviyatına, bütün geçmişten bugüne her şeyine sahip çıkacak, doğruları yapmaya çalışacak, yanlışlardan sakınacak bir yönetim anlayışını ortaya koymayı diliyorum, istiyorum. Bu bir mücadele dönemi, Türkiye'nin en büyük kenti, Avrupa'nın en büyük kenti İstanbul'umuza hep beraber hizmet etme karakteriyle hareket edeceğime herkesin huzurunda elbetteki söz veriyorum." şeklinde konuştu.

İmamoğlu, herkesle uyum içinde çalışmayı temenni ettiğini belirterek, kentin çok şeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

İBB ÖNÜNDE İMAMOĞLU'NU COŞKULU KALABALIK KARŞILADI

İmamoğlu, önce İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı, ardından da devir teslim töreni için, Saraçhane'deki büyükşehir belediyesi binasına geldi. Burada İmamoğlu'nu muhteşem bir kalabalık karşıladı.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

BELEDİYE ÇALIŞANLARINDAN SÜRPRİZ

SAAT 18.24: İmamoğlu'na belediye çalışanları da bir sürpriz hazırladı. Çalışanlar yeni başkan Ekrem İmamoğlu'nu Nazan Öncel'in "Kimler gelmiş" şarkısıyla karşılayacak.

"YENİ BİR BAŞLANGIÇ"

SAAT 18.20: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter hesabından da 'Yeni bir başlangıç' etiketiyle bir paylaşım yapıldı.

Ekrem İmamoğlu, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hak yerini buldu, 16 milyon İstanbullu adına mazbatamızı aldık"dedi.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

KUTLAMALAR BAŞLADI

SAAT 17.50: Ekrem İmamoğlu için Saraçhane'de düzenlenecek devir teslim töreni öncesi toplanan kalabalık kutlamalara başladı. Devir teslim töreni saat 18.30'da başlayacak.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

İMAMOĞLU MAZBATAYI ALDI

SAAT 17.35: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ziya Bülent Öner'den teslim aldı. İmamoğlu, yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

"Ben de tabii her şeyden önce şehrimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbulumuz hem Türkiyemizin hem Avrupa'nın en büyük kendi. En doğru işleri yapacağımız bir 5 yılı umarım hep birlikte yaşarız. Tek tek 39 ilçenin, ilçe seçim kurulu başkanlarına, heyetlerine, ilçe seçim kurulu müdürlerine, sandık kurulu üyelerine, sandık kurulunda görev alan tüm siyasi parti temsilcilerine, demokrasinin ana teminatı olan sandıklardan çıkan neticeyi ulaştırarak demokrasiye katkı sunan demokrasi neferlerine teşekkür ediyorum.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Gerçekten en büyük teminattır seçim. Bu bağlamda mutluluğumu ifade etmek isterim. Espriyi yenileyerek sözlerimi tamamlayayım, bugünkü mazbatamda çoğunluğu kadın olan heyetin imzasıyla görevimi teslim alacağım. Bu aynı zamanda yapacağımız kamu görevinde toplumsal cinsiyet adına değerli mesajdır. Bu mesajı da İstanbul'un şehriemini olarak taşıyacağından gurur duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum, sağ olun."

Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

ADLİYEYE GELDİ

SAAT 17.30: Adliyeye eşi Dilek imamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Seyit Torun, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile bazı milletvekili ve partililerle protokol kapısından giren Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na giriş yaptı.

İmamoğlu, mazbatasını burada İl Seçim Kurulu Başkanı Ziya Bülent Öner'den aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İmamoğlu'nun adliyeye gelişi dolayısıyla adliye çevresinde polis ve adliyenin özel güvenlik ekipleri yoğun önlem aldı.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı
Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Son Dakika Politika Son dakika! Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement