DHA YURT BÜLTENİ- 21 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ- 21

DHA YURT BÜLTENİ- 21

BÜTÜN EŞYLARIN YANDIĞI ODADA SADECE TÜRK BAYRAĞI YANMADIHatay'daki yangın kontrol altına alındı; yürek burkan manzara ortaya çıktı (7)İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 9 Ekim'de Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan, Arsuz ve İskenderun ilçelerine sıçrayan orman yangınında zarar gören...

11.10.2020 22:23  Güncelleme: 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BÜTÜN EŞYLARIN YANDIĞI ODADA SADECE TÜRK BAYRAĞI YANMADI

Hatay'daki yangın kontrol altına alındı; yürek burkan manzara ortaya çıktı (7)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 9 Ekim'de Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan, Arsuz ve İskenderun ilçelerine sıçrayan orman yangınında zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Arsuz ilçesine bağlı Karahüseyinli mahallesinde zarar gören bir evi ziyaret eden Bakan Soylu, ev sahibine geçmiş olsun dileklerini sundu. Evin bir odasındaki tüm eşyalar yanarken, aynı odada bulunan Türk bayrağının yanmadığı Bakan Soylu'ya gösteren ev sahibi, bunun bir mucize olduğunu söyledi. Bakan Soylu da, yanmayan Türk bayrağına bakıp inceledi.

BAKAN SOYLU, KÖYLÜLERLE BULUŞTU

Arsuz ilçesin bağlı Kışla Mahallesinde köylülerle buluşan Soylu, yangın alanında hasar tespit çalışmalarının hummalı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Devlet olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Soylu, "Devlet zor gün için vardır, sıkıntılı zaman dilimi için vardır, vatandaşıyla beraberdir. Bizim bir tek niyazımız var, Allah'ım bizi size mahcup etmesin. Allah beterinden korusun. Tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve emrinize amade olduğumuzu tekrar sizlere belirtiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin ve Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devle Bahçeli beyin selamlarını ve geçmiş olsun dileklerini iletiyoruzö dedi.

Soylu'ya, Hatay valisi Rahmi Doğan, bazı Hatay Milletvekilleri ile çevre belediye başkanlarını eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Yanmayan bayrak

-Bakan Soylu'nun ziyareti

HATAY,

====================================

EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELER EYLEMLERİNİ 24 SAATE ÇIKARDI

HDP önündeki eylemde 405'inci gün (2)

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve HDP il binası önündeki oturma eylemini 405'inci günde de sürdüren aileler, eylemlerini 24 saat sürdürme kararı aldı. Diyarbakır'da 5 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için evlat nöbeti tutan Süleyman Aydın, HDP'nin annelerin gözyaşlarına karşı terör örgütü PKK'nın marşıyla karşılık verdiğini belirterek, bundan sonra eylemlerini aralıksız sürdüreceklerini söyledi. Aydın, "Biz bir yıldan fazladır bu halkın çocuklarını çalan partinin önünde çocuklarımızı istiyoruz. Bugün annelerin feryadına karşı HDP, PKK marşıyla karşılık verdi. Bunların demokrasi anlayışı budur. Annelerin gözyaşlarına karşı marş çalıyorlar. Artık bütün Türkiye HDP'nin iç yüzünü görsün. Biz akşama kadar burada bekliyorduk. Bu eylemimizi HDP'ye karşı 24 saate çıkardık. Artık 24 saat boyunca HDP'nin kapısından kalkmayacağız. Bizim de canımıza tak etti, artık. Bunlarda hiç mi vicdan ve Allah korkusu yok? Biz çocuklarımızı istiyoruz. Onlar PKK marşı çalıyor. O yüzden hiçbir yere gitmeyeceğiz. ya burada öleceğiz ya da HDP çocuklarımızı nasıl dağa götürmüşse öyle de getirsin. Ben eminim ki bu HDP bir gün bu annelerin gözyaşında boğulacak" dedi.

'BU YOLA ÖLÜMÜNE BAŞ KOYDUK'

Evlat nöbetinin başladığı 3 Eylül 2019'dan bu yana HDP önünde PKK'lı teröristlerce kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf Biçer ile birlikte eylem yapan kanser hastası Ayşegül Biçer, anne babaların feryat figan ettiğini, ancak bunun yetersiz geldiğini belirterek, eylemlerini 24 saat sürdüreceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir yılı aşkın süredir anneler ve babalar burada feryat figan ediyor. Demek ki bu yetersiz geliyor. Artık 7 gün 24 saat anne babalar burada eylemde. HDP'yi kapatmakta kararlıyız. Bu mücadeleye ölümüne başladık. Sonuç ölüm de olsa evlatlarımızı kazanacağız. Yeter artık. PKK uzantısı HDP, pis ellerini çeksin çocuklarımızın üzerinden. Evlatlarımızı bize geri göndersinler. Kararlıyız, ölümüne baş koyduğumuz bu yolda ölümüne de varız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ- 21 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement