Süper İncir'e Süper Gala - Son Dakika
Yerel

Süper İncir'e Süper Gala

Süper İncir\'e Süper Gala

'Bir İncir Hikayesi' sloganıyla Aydın'da çekimleri yapılarak tamamlanan ve 26 Temmuzda vizyona giren komedi türündeki 95 dakikalık 'Süper İncir' filminin galası Nazilli'de yapıldı.

07.08.2013 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Bir İncir Hikayesi' sloganıyla Aydın'da çekimleri yapılarak tamamlanan ve 26 Temmuzda vizyona giren komedi türündeki 95 dakikalık 'Süper İncir' filminin galası Nazilli'de yapıldı.

Ege bölgesini ve özellikle Aydın'ın tarım ürünleri, tarihi mekanları, gelenek ve göreneklerini tanıtan 'Süper İncir' filminin Nazilli Belediye Sinemasındaki galasına Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Nazilli Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Hakan Derici, İncir İşletmesi sahipleri, işadamları, filmin oyuncuları ve çok sayıda davetli katıldı.

DESTEĞE HER ZAMAN HAZIRIZ

Bölgeyi ve Aydın'ı en iyi şekilde tanıtmayı amaçlayan Süper İncir film ekibi ile birlikte olmaktan ve Nazilli'de bu filmin galasını yapıyor olmaktan mutluluk ve onur duyduklarını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İncir'in Nazilli için ne kadar çok önemi olduğunu hatırlattı. Galada konuşan Başkan Alıcık; "İncir'in yüzde ellisinin Nazilli'den karşılandığı bir gerçek var. İncir'in ve Nazilli'nin tanıtımı için her zaman üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" dedi.

İNCİR'İN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ise tamamen Aydın yapımı bir film izlemenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Bu filmin gerçekten güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Filimde oynayan arkadaşlar yetersiz imkanlar ile kendi şartlarını oluşturarak zor şartlarda da olsa bu filmi çekmiş emek vermişler. Bu filmin hem Aydın'ı hem de gerçekten bölgemiz için çok önemli olan incirimizin tanıtımında katkı sağlayacağına inanıyor, bu filmde emeği geçen herkesi kutluyorum."

TANITIM ÇOK ÖNEMLİ

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da, algının reklam, tanıtım, semboller üzerinden yapıldığını ve bu sembollere anlam yükleyenin şiir, edebiyat, sanat, resim ve filmlerden geçtiğini söyledi. Aydın'ın sembolü olan incirin Aydın'ın tanıtımı için çok önemli olduğunu anlatan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte anlamı yükleyen, halka gerçek anlamda tanıtımı yapan ve yansıtan sanatçılarımızdır. Sanatlarını ortaya koyarak bu filme emek veren bu arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyor ve teşekkür ediyorum"

KEREM SARI'YA UZUN YAŞAM SANDIĞI HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından filmin oyuncularından Coşkun Kamer'e Başkan Alıcık tarafından çiçek, Yönetmen Yardımcısı Zafer Kaya'ya Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur tarafından plaket ve filmin yönetmeni Kenan Sarı'ya Milletvekili Ali Uzunırmak tarafından 'Uzun yaşam sandığı' hediye edildi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Filmin başrol oyuncularından Aydınlı amatör oyuncu Coşkun Kemer, filmden önce yaptığı konuşmada, "Yıllardır bu anı bekliyordum. Televizyonlarda, magazin programlarını ve haberlerini izlerken film galalarını takip ediyordum. Şu anda büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Eksiklerimizin önemsenmemesini istiyoruz. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Başaracağımıza inanarak yola çıktık. Güzel bir film olduğunu düşünüyoruz. Bize destek olan Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve basınımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

EN ÇOK İLGİYİ NAZİLLİLİLER GÖSTERDİ

95 dakika süren Aydın'ın ilk uzun metrajlı filminde izleyiciler sık sık gülmekten kendini alamazken, özellikle, filmin küçük Hamdi'si Hasan Aşıcı'nın performansı takdir topladı. Filmin sonunda izleyiciler filmin yapım ekibini ve oyuncularını ayakta alkışladı. Film ekibi olarak en çok ilgiyi Nazilli'de gördüklerini ifade eden Yönetmen Yardımcısı Mustafa Kılınç ve Muğlalı oyuncu Nihat Kapız, davetlilere ve protokol üyelerine teşekkür etti. Nazilli'nin film için desteğini vereceklerine inandıklarını söyleyen Mustafa Kılınç, Nazilli'nin 15 bin biletli izleme yapacağına inandığını belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Süper İncir'e Süper Gala - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement