Sur'daki Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Sur'daki Terör Operasyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç için tören düzenlendi.

17.02.2016 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Jandarma Bölge Komutanlığında görevli Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak amacıyla görevlerine artan inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Törene katılan şehit Dinç'in amcası Mehmet Alp ve kuzeni Mehmet Dinç gözyaşı döktü.

Operasyonda yaralanan şehidin silah arkadaşı Mardin Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Hüseyin Serin de tekerlekli sandalyeyle törende yer aldı.

Daha sonra şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Malatya'ya gönderildi.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Asker Hastanesi Baştabibi Servet Emeksiz katıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, dün terör örgütüne yönelik operasyonda yaralanan 3 askerden biri olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç (25), kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'daki Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement