Suriye'de Savaş Suçu Belgeleri - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Savaş Suçu Belgeleri

Suriye\'de Savaş Suçu Belgeleri

IKBY'deki İslami Hareket Partisi (Büzütnava İslami) Genel Başkanı Abdülaziz: ''Dünya kamuoyu ve uluslararası örgütler, harekete geçmek için neyi bekliyor, yapılan zulümler daha kaç defa kanıtlanacak?

21.01.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) İslami Hareket Partisi(Büzütnava İslami) Genel Başkanı İrfan Ali Abdülaziz, "Dünya kamuoyu ve uluslararası örgütler, harekete geçmek için neyi bekliyor, yapılan zulüm daha kaç defa kanıtlanacak?" dedi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Abdülaziz, Beşşar Esed'in şu an yaptığı zulmün aynısının 1980'li yıllarda amcası Rıfat Esed ve babası Hafız Esed tarafından Hama halkına uygulandığını, fakat bügunkü gibi kanıtlanamadığını söyledi.

Abdülaziz, yıllardır Suriye'de yaptığı zulümlerle dünyanın en acımasız rejimi haline gelen Baas'ın artık iktidardan gitme vaktinin gediğini, uluslararası güçlerin bu konuda adım atması gerektiğini bildirdi.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Halepçe ve Hamaların yaşanmaması için dünya kamuoyunu uyardığını belirten Abdülaziz, "Üç yıldır yaşanan savaş boyunca dünya kamuoyu ve medyası Suriye halkına karşı işlenen bu vahşice suçlara sessiz kaldı" diye konuştu.

Suriye krizinin başından beri Amerika ve Rusya başta olmak üzere batılı devletlerin Esed'in gitmesi konusunda adım atmaktan kaçındığını vurgulayan Abdülaziz, şunları kaydetti:

"Şimdiye dek yaptıkları diplomatik görüşmelerde hiçbiri Beşşar Esed'in savaş suçlusu olduğu yönünde beyan vermedi, konuşmadı. Aksine Esed başarısız olduğu takdirde sığınabileceği bir ülke araştırıyorlar. Uluslararası sistem öyle bir şey ki Suriye halkının bu büyük suçlarlar inlemesine göz yumuyor. Mesela Halepçe katliamı gerçekleştirildiği zaman batı medyası Saddam Hüseyin'İn yaptığına dair haber yapmaktan kaçındı. Bu yüzden uluslararası güçlere hiçbir zaman güvenilemiyor. Bu sorunlara ahlaki değil çıkar yönünden bakıyorlar."

"Esed'in gitmesi İsrail ve batılı devletlerin çıkarına değil"

Cenevre-2 konferansının yapılacağını ve bir çözümün bulmak için çalışılacağını dile getiren Abdülaziz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu zalimlikleri üç yıldır değişik şekilde sürdüren Esed'in gitmesi İsrail ve batılı devletlerin çıkarına değil, Suriye'de barışın İslami bir güç tarafından tesis edilmesine karşılar. Siyasi bir çözümden bahsediyorlar, ama nasıl bir siyasi çözüm. Bu zalimlikleri yapan Esed'e muhalefetin katılmasını mı istiyorlar. Sistem devam etsin her zamanki gibi sadece rol alanlar değişsin. Bu nasıl olacak ?"

Ortadoğu'da Suriye krizine Türkiye ve İran'ın müdahil olduğunu ifade eden Abdülaziz, "İran Esed'in yanında yer alırken komşu ülkelerden sadece Türkiye Suriye halkından yana olduğunu samimi bir şekilde gösteriyor. Ama Türkiye tek başına bırakıldığı için bir şey yapamıyor. Dünya kamuoyu ve uluslararası örgütler harekete geçmek için neyi bekliyor, yapılan zulümler daha kaç defa kanıtlanmalı" şeklinde konuştu.

AA'nın dünyaya duyurduğu haberi televizyondan izlediğini söyleyen Abdülaziz, "İnsanlığa karşı işlenmiş suçu duyurduğu için AA'ya teşekkür ediyoruz" dedi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Savaş Suçu Belgeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement