Süslü Kadınlar Osmaniye, Balıkesir ve Muğla'da Bisiklet Turu Düzenledi - Son Dakika
Genel

Süslü Kadınlar Osmaniye, Balıkesir ve Muğla'da Bisiklet Turu Düzenledi

'Süslü kadınlar' Osmaniye, Balıkesir ve Muğla'da bisiklet turu düzenlediKadirli'de "Süslü Kadınlar" bisiklet turu düzenlendi Süslü kadınlar bisiklet turu Kadirli de düzenlendi.

24.09.2017 20:42

'Süslü kadınlar' Osmaniye, Balıkesir ve Muğla'da bisiklet turu düzenledi

Kadirli'de "Süslü Kadınlar" bisiklet turu düzenlendi

Süslü kadınlar bisiklet turu Kadirli de düzenlendi. OSMANİYE - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bisiklete olan farkındalığın arttırılması amacıyla bir araya gelen "Süslü Kadın"lar, kenti egzoz yerine parfüm kokuları saracak sloganı ile şehir turu attılar.

Bu yıl 5. düzenlenen ve "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü"nde eş zamanlı olarak Türkiye'deki 50 şehirde gerçekleşen bisiklet turu, saat 17.00'da Kadirli öğretmen evi önünde toplanan yaklaşık 30 bisikletli kadının katılımıyla başladı. Bisikletlilerin yollardaki varlığını hatırlatmak, güvenli bisiklet yollarına olan ihtiyaca vurgu yapmak amacıyla gerçekleştirilen turda kadınlar şık kıyafetler ile bisiklete binerek öğretmen evi önünden başlayarak şehrin ana caddelerinde pedal çevirdiler. Yaklaşık 30 kadar kadının katılması beklenen turda, herhangi bir gruba veya kuruluşa bağlı olmayan gönüllü kadınlar, gelin arabaları gibi süsledikleri bisikletleriyle kentin çehresini değiştirdiler. Bandırma'da kadınlar bisiklete bindi

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu renkli görüntülere sahne oldu BALIKESİR - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.

Bandırma'da yaklaşık 100 kişilik kadın grubu, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla çocuklarıyla birlikte ilçede bisiklet turu gerçekleştirdi. Projenin Bandırma Sorumlusu Hazal Saraçoğlu yaptığı açıklamada, ilk kez 2013 yılında Dünya Otomobilsiz Kentler Günü çerçevesinde İzmir'de yapılan etkinliği bu yıl Bandırma'ya taşıdıklarını ifade ederek, "Turumuz bu yıl yaklaşık 50 şehir ve Atina'da eş zamanlı olarak gönüllü kadınlar tarafından yapılmaktadır. Biz bisiklete binen kadınlar olarak şuna dikkat çekmek istiyoruz. Bisiklet kent yaşamının bir parçasıdır. Bisiklet çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın bir çok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlamak istiyoruz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletlerimizle yollara çıktık" dedi.

Saraçoğlu'nun açıklamalarının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 100 bisikletli kadın, birbirinden güzel süsledikleri bisikletleri ve günlük kıyafetleri ile sahil bandı boyunca tur attı. Bisikletli kadınlar daha sonra trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde kısa bir süre bisiklet sürdükten sonra yeniden Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak hep birlikte şarkılar söylediler

Fethiye'de 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' MUĞLA - Muğla'nın Fethiye ilçesinde 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü' kapsamında 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' düzenlendi.

2013 yılında İzmir'de başlatılan ve ülke geneline yayılan 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun bir ayağı Fethiye'de gerçekleştirildi. Sosyal medya üzerinden organize olup renkli kıyafetleriyle Beşkaza Meydanı'nda toplanan yaklaşık 120 kadın, Cahit Gündüz Caddesinden, Fethiye Balıkçı Barınağı'na kadar pedal çevirdi. Bisikletli kadınlar 'Otomobilden in, bisiklete bin' sloganları eşliğinde 10 kilometrelik parkuru tamamladılar. Beşkaza Meydanı'na gelen kadınlara, Fethiye Belediyesi tarafından sığla fidanı hediye edildi.

Etkinliği organize eden öğretmen Aslı Gökalp, turun bu yıl ilk defa Fethiye'de düzenlendiğini söyledi. Bisiklet sporunun farkındalığını arttırmak ve bisiklet yollarının güvenliğini ön plana çıkarmak için düzenlenen etkinliği sosyal medya üzerinden duyurduklarını anlatan Gökalp, "Katılımdan çok memnunun, 100'ün üzerinde kadın bugün bizimle birlikteydi. Kadınlarımız çok güzel süslenip gelmişler. Bundan böyle her yıl bu etkinliği yapacağız. Herkesi bekleriz" diye konuştu.

Süslü Kadınlar Osmaniye, Balıkesir ve Muğla\'da Bisiklet Turu Düzenledi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Süslü Kadınlar Osmaniye, Balıkesir ve Muğla'da Bisiklet Turu Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement