Talat Paşa Komitesinden Açıklama: "Almanya'ya Tükürdüğünü Yalatacağız" - Son Dakika
Yerel

Talat Paşa Komitesinden Açıklama: "Almanya'ya Tükürdüğünü Yalatacağız"

Talatpaşa Komitesi Eskişehir Şube Başkanı Nedim Yurtsever, Alman Meclisinin Ermeni soykırımı ile ilgili aldığı kararı sert bir dille eleştirdi.

04.06.2016 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talatpaşa Komitesi Eskişehir Şube Başkanı Nedim Yurtsever, Alman Meclisinin Ermeni soykırımı ile ilgili aldığı kararı sert bir dille eleştirdi.

Yurtseven. konuyla alakalı yaptığı açıklamada, 2 yıl Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görülen soykırım davasında Doğu Perinçek'in kazandığı davayı hatırlattı. Alman Meclisinin aldığı karar ile hem Birleşmiş Milletler (BM) 1948 sözleşmnesini hem de AİHM kararının yok saydığını vurgulayan Yurtsever, "Alman Meclisi, BM 1948 soykırım sözleşmesini ve AİHM Perinçek- İsviçre davası kararını yok sayarak, ayaklar altına alarak, Alman halkı ve devleti adına utanç verici bir karar almıştır" dedi.

"ALMANYA TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAYACAK"

Açıklamasında, Almanların soykırım yaptığı ispatlanan tek millet olduğunun altını çizen Nedim Yurtsever, alınan bu kararın zamanlamasına da dikkat çekti. Alman meclisinin aldığı kararı Türk düşmanlığı olarak nitelendiren Yurtsever, "Almanlar, yeryüzünde soykırım yaptığı ispatlanmış, tescillenmiş ve uluslar arası mahkemelerce onaylanmış tek ulus olarak bu kara lekeyi dünya var oldukça alınlarında taşıyacaklardır. İşte bu ezikliğin, utanç vericiliğin, kara lekenin baskı ve dürtüsüyle, vicdanlarını rahatlatmak ve ülkemiz üzerindeki emperyal, bölücü planlarına, emellerine bir adım daha yaklaşmak için, en çok ve en acımasız katliamlara maruz kalan Türk ulusuna, utanmazca, onursuzca 'soykırımcı' iftirasını atmaktadır. Alman Meclisinin çok büyük destek verdiği terör örgütü PKK'nın hendeklere gömüldüğü bu süreçte böyle karar alması çok manidardır. Alman meclisi, hukuksal, tarihsel gerçekleri ve uluslar arası sözleşmeleri, mahkeme kararlarını inkar ederek aldığı bu kararla, Türk ve Türkiye düşmanlığını açıkça ortaya koymuş, ülkelerinde mevcut olan faşizmin tohumlarını yeşerterek, kendini dünyaya rezil etmiştir. Söz veriyoruz, İsviçre'ye olduğu gibi, Almanya'ya da tükürdüğünü yalatacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talat Paşa Komitesinden Açıklama: 'Almanya'ya Tükürdüğünü Yalatacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement