Hakkari'de Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı

Hakkari\'de Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı

Hakkari Valiliği tarafından düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Çalıştayında, çözüm süreci sonrasında kentte yaşanan gelişmeler ele alındı.

19.12.2013 20:04  Güncelleme: 15:33

Hakkari Valiliği tarafından düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Çalıştayında, çözüm süreci sonrasında kentte yaşanan gelişmeler ele alındı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Vali Necmettin Kalkan, bölgede uzun yıllar yaşanan terör olayları nedeniyle yaylaların kullanılmadığını, bundan dolayı da hayvancılığın bitme noktasına geldiğini belirtti.

Kentte özellikle çözüm süreci kapsamında yaşanan gelişmelerle son bir yılda ciddi hareketlilik yaşandığını vurgulayan Kalkan, şöyle konuştu:

"Son bir yıla kadar bu bölgeye bakıldığında Hakkari özellikle terörle anılan bir şehirdi. Bu nedenle yaylalara çok rahat gidilemediği için hayvancılık bitme noktasına gelmişti. Ama ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarından aldığım bilgilere göre bu yıl ciddi bir hareketlilik var. Biz bugünden birtakım şeylerin tedbirini almazsak yarın başka sorunlarla karşılaşacağız. Örneğin 400 bin civarında olan küçükbaş hayvan varlığımız 600 bine çıktı. Bu bir yıllık sürede oldu."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan da Türkiye'de tarım alanında önemli gelişmeler yaşandığına değinerek, Hakkari'ye 2012 yılında 9 milyon 930 bin lira destekleme yaptıklarını ifade etti.

Son 10 yılda tarım alanlarında az da olsa daralma olduğunu ancak üretimde artış yaşandığını bildiren Özcan, ülkedeki büyükbaş hayvan sayısının 14 milyon, küçükbaş hayvan varlığının da 35 milyona ulaştığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından uzmanlar tarafından kentteki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi konularında sunumlar yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement