Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'da ziyaretlerde bulundu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'da ziyaretlerde bulundu

12.08.2023 20:50  Güncelleme: 21:02

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye 6. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali'nin kapanış programına katılmak için Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesine ziyarette bulundu. Ziyaretler kapsamında Pınarbaşı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Yumaklı, vatandaşlarla da bir araya gelerek talepleri dinledi.

Bakan Yumaklı, memleketi Pınarbaşı'nı ziyaret etti (2)

'TÜRKİYE YÜZYILI'NI İNŞA ETMEKTE KARARLIYIZ. BUNUN İÇİN GENÇLERİMİZE, KADINLARIMIZA İHTİYACIMIZ VAR'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6'ncı Kanyon ve Doğa Sporları Festivali için Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesini ziyaret etti. Bakan Yumaklı, burada yaptığı konuşmada, "Orman köylülerimiz 5 Ekim'den itibaren yakacak odun için ödemiş oldukları paranın bundan sonra 3'te 1'ini ödeyecek. İkincisi; ev yapımı için, samanlık yapımı için, ahır yapımı için burada da ağaç tahsisatını yine aynı şekilde 3'te 1'ine alacaksınız. Ayrıca ormanda çalışan kardeşlerimizin yapmış oldukları işlerden alacakları paranın 100 bin lira olduğunu düşünelim, eğer kendi sigortasını ödüyorsa 5 bin lirasını Orman Genel Müdürlüğü verecek" dedi.

Bakan Yumaklı, festivalde yaptığı konuşmada, "Pınarbaşı'nın bu tür kurumsal etkinliklere ihtiyacı var. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Pınarbaşı'mızın kanyonları, çayları, mağaraları var. Aklınıza ne gelirse doğal güzellikleri var. Bu güzelliğin farkında olmamız lazım. Ben buradan birkaç müjde vermek isterim. Orman köylülerimiz 5 Ekim'den itibaren yakacak odun için ödemiş oldukları paranın bundan sonra 3'te 1'ini ödeyecek. İkincisi; ev yapımı için, samanlık yapımı için, ahır yapımı için burada da ağaç tahsisatını yine aynı şekilde 3'de 1'ine alacaksınız. Ayrıca ormanda çalışan kardeşlerimizin yapmış oldukları işlerden alacakları paranın 100 bin lira olduğunu düşünelim, eğer kendi sigortasını ödüyorsa 5 bin lirasını Orman Genel Müdürlüğü verecek. Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmekte kararlıyız. Bunun için gençlerimize, kadınlarımıza ihtiyacımız var. Eğer, bu memleketin evladıysanız atalarınızın, babalarınız topraklarına sahip çıkın. Umut sizde, gelecek sizde" sözlerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'da ziyaretlerde bulundu - Son Dakika


Advertisement