TBMM'de Basın Toplantıları - Son Dakika
Politika

TBMM'de Basın Toplantıları

TBMM\'de Basın Toplantıları

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın Meclis'e gelip yemin etmesi lazım" dedi.

11.04.2012 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın Meclis'e gelip yemin etmesi lazım" dedi.

Yeniçeri, yakasına taktığı "Milletvekili Engin Alan tutuklu" yazısıyla basın toplantısı düzenledi.

12 Eylül döneminin bugün yargılandığını ancak kimsenin aklına "cuntanın hayattaki iki liderinin yaşlarının küçültülerek idam edilmesinin" gelmediğini belirterek, "Darbenin hukuku yoktur ama demokrasilerde hukuk, darbeciler için de vardır" diye konuştu.

Suriye'de durumun gittikçe kötüleştiğini ifade eden Yeniçeri, "Suriye'ye müdahalenin Esed rejiminin çökmesi dışında Türkiye'yi ve İslam dünyasına hangi somut kazanımları sağlayacağını Başbakan söylemiyor, bunu açıklamaladır" dedi. Yeniçeri, Suriye'ye yapılacak bir müdahalenin yüz binlerce Müslümanın hayatına mal olacağını dile getirerek, " AK Parti'yi, eli kanlı Beşşar Esed rejimine duyduğu nefret yüzünden Türkiye'yi komşu, kardeş ve Müslüman ülkelerle düşman hale getirmemesi konusunda uyarıyorum" diye konuştu.

Yeniçeri, yakasındaki yazıyla ilgili bir soru üzerine, konuya dikkat çekmek istediğini, TBMM Genel Kurulu'na da bu yazıyla gireceğini söyledi.

8 milletvekili tutukluyken iktidarın MİT Müsteşarı Hakan Fidan için 3 gün içinde yasa çıkardığını belirten Yeniçeri, "Annesinin cenazesi için dışarıda olan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın bana göre Meclis'e gelip yemin etmesi lazım" dedi.

-BDP'li Çelik:

-"Türkiye yeni, adil, özgürlükçü, eşitlikçi

bir anayasayı yapmak zorundadır"

(Fotoğraflı)

TBMM (AA) - 11.04.2012 - BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Türkiye'nin yeni, adil, özgürlükçü, eşitlikçi bir anayasayı yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Çelik, düzenlediği basın toplantısında 2009'da Muş'un Bulanık ilçesinde DTP'nin kapatılmasını protesto eden Necmi Oral ve Kemal Ağcan'ın "açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiğini" ifade etti. Bu olay üzerine açılan davanın beraat ile sonuçlandığını dile getiren Çelik, "Bu mahkeme kararıyla Türkiye bir kez daha sınıfta kaldı" dedi.

Farklı inançları, kimlikleri ötekileştirmenin bu olayda da ortaya çıktığını öne süren Çelik, "Bu ülkede Alevi, Kürt, Ermeni, ezilen, yoksul olursanız adaletin lehinize karar verebilmesi mümkün değil. Devletin bu kesimleri sahiplenmesi gerekirken ötekileştirme süreci yaşıyoruz" diye konuştu.

Çelik, "Türkiye yeni, adil, özgürlükçü, eşitlikçi bir anayasayı yapmak zorundadır" dedi.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM'de Basın Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement