Bakan Varank: (Deneyap Teknoloji Atölyesi) "3 yıl içinde 50 bin çocuğumuzu yetiştirmeyi planlıyoruz" - Son Dakika
Politika

Bakan Varank: (Deneyap Teknoloji Atölyesi) "3 yıl içinde 50 bin çocuğumuzu yetiştirmeyi planlıyoruz"

TBMM Genel Kurulu 2021 Yılı Bütçe Görüşmeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açıklamaları -"3 yıl içinde 50 bin çocuğumuzu yetiştirmeyi planlıyoruz"TBMM - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

16.12.2020 15:13  Güncelleme: 20:32

TBMM Genel Kurulu

2021 Yılı Bütçe Görüşmeleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açıklamaları -"3 yıl içinde 50 bin çocuğumuzu yetiştirmeyi planlıyoruz"

TBMM - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Genel Kurulda Ensar Vakfına yönelik tartışmalara işaret eden Varank, Ensar Vakfının bizzat şikayetçi olduğunu, vakfın yöneticilerinin çocuk mağdurların davalarını üstlendiğini belirtti. Varank, "Tacizci kişi 508 yıl ceza aldı. Bunları gündeme getirdiğimizde, o çocukları, aileleri düşünüyor muyuz? Bu empatiyi kurmak lazım." dedi.

Varank, Tarım ve Orman Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin 42 milyar lira olduğuna, 22 milyar lirasının destek programlarına ayrıldığına dikkat,i çekti. Varank, sürekli sokakta, vatandaşın içinde yer aldıklarını, halktan kopuk olmadıklarını ifade ederek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile de bir çok yere gittiklerini söyledi.

Türkiye'ye bu dönemde yurt dışından gelen uluslararası ziyaretçilerin tamamının, kendilerine, "Sizin sağlık sisteminiz nasıl bu kadar başarılı? Kovid-19 tedavilerini nasıl ücretsiz yapabiliyorsunuz?" diye sorduğunu anlatan Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatta heyetler gelip hastanelerimizi ziyaret ediyorlar. Uluslararası heyetlerimizden Başkent Şehir Hastanesi'ni gezdirdiğimiz kaç heyet var? Belki doktor arkadaşlarınız var, sorabilirsiniz. Biz sosyal devlet olmanın gerekliliklerini yapıyoruz. 110 milyar lira sağlık harcaması yapılıyor bu ülkede. Parası olmayan vatandaşlarımızın sağlık harcaması yapılıyor. Dünyada Kovid-19 tedavisini parasız veren başka ülke var mı bilmiyorum açıkçası. SMA hastalarımızın 3 farklı ilacı ücretsiz veriliyor, tedavileri ücretsiz veriliyor. Dünyada bu tedavi ve ilaçları bedava veren başka ülke var mı internetten araştırın."

Çocuk ve gençlerin bilim anlayışının geliştirilmesini çok önemsediklerini, bilim merkezleri açtıklarını anlatan Varank, "Bunun yanı sıra bu dönemde başlattığımız Deneyap Teknoloji Atölyeleri var. 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi açacağız. 30 tanesi şu anda açıldı. Burada özellikle kabiliyeti olan gençlerimizi, geleceğin teknoloji yıldızları olarak yetiştireceğiz. 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde 3 yıl içinde 50 bin çocuğumuzu yetiştirmeyi planlıyoruz." dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından teklifin 5. maddesi kabul edildi.

Bakan Varank: (Deneyap Teknoloji Atölyesi) "3 yıl içinde 50 bin çocuğumuzu yetiştirmeyi planlıyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Varank: (Deneyap Teknoloji Atölyesi) '3 yıl içinde 50 bin çocuğumuzu yetiştirmeyi planlıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement