CHP'li Tanal'dan Skandal Açıklama: Kırmızı, Sarı ve Yeşil Özgürlüğün Rengidir - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanal'dan Skandal Açıklama: Kırmızı, Sarı ve Yeşil Özgürlüğün Rengidir

CHP'li Mahmut Tanal, TBMM'de yaptığı konuşmada PKK'nın flamasıyla poz veren milletvekillerini savunarak "Kırmızı, sarı, yeşil özgürlüğün, bağımsızlığın da simgesidir" dedi.

14.11.2017 17:23  Güncelleme: 21:19

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

TANRIKULU, MALUM FOTOĞRAFI SAVUNDU

Genel Kurulda gündem dışı söz alan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi andı. Tanrıkulu, Elçi'nin cenazesinde kendisinin ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın yer aldığı bir fotoğrafın "teröristler" başlığıyla sosyal medyada yayıldığını ve insanların yargısız şekilde terörist ilan edildiğini öne sürdü.

TANAL'DAN SKANDAL SÖZLER

Tanrıkulu'nun konuşmasının ardından söz isteyen Mahmut Tanal da avukat cübbesi giyerek yaptığı açıklamada, "Rahmetli Elçi'nin cenazesi üzerinde görülen bayrak, Diyarbakır Barosunun flamasıdır. Renkleri de kırmızı, sarı ve yeşil. Bu renkler trafik işaretlerinde de vardır. Kırmızı, sarı, yeşil özgürlüğün, bağımsızlığın da simgesidir ve bu yüzden Uganda, Ruanda ve Senegal bayrakları da aynı renklerdedir. Bizleri gerek Sezgin Bey'i gerek beni, rahmetli Tahir Elçi'nin cenazesine katıldığımız için terörist gösteren zihniyeti kınıyoruz. Bugüne kadar özgürlük, barış için mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz, bunun bedeli ölüm olsa bile." diye konuştu.

CHP\'li Tanal\'dan Skandal Açıklama: Kırmızı, Sarı ve Yeşil Özgürlüğün Rengidir
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanal'dan Skandal Açıklama: Kırmızı, Sarı ve Yeşil Özgürlüğün Rengidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement